• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • egynapos sebészet
    • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

      Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

    • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

      Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

mici jelige

Orvos válaszol

Azt szeretném megtudni,ha valakinek a sperma eredménye "oligozoosperma" és ezen kívől csak ivf-re javasolták, van e esély később javulásra,esetleg ez már születése óta lehet?

Egyetértek a javaslattal sok más lehetőség nem nagyon létezik jelenleg és a javulás is legfeljebb közepes mértékű lehet. Maga az oligozoospermia kialakulása lehet veleszületett is de gyakrabban ismétlődő gyulladásos vagy más folyamatok eredményeként jön létre. Javaslom andrológus szakorvos tanácsait követni egészen addig amig Ő ezt szükségesnek látja.

Tisztelettel

Dr Szőcs István
Urológus Főorvos

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink