• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi: kórházügyben semmi sem biztos

      Ónodi: kórházügyben semmi sem biztos

    • Ónodi-Szűcs: a béremelés 2019 után is folytatódhat

      Ónodi-Szűcs: a béremelés 2019 után is folytatódhat

    • Ónodi-Szűcs: az Etele tér megfelelő helyszín

      Ónodi-Szűcs: az Etele tér megfelelő helyszín

  • parlagfű
    • Készítse fel autóját is a pollenszezonra!

      Készítse fel autóját is a pollenszezonra!

    • Növekszik a parlagfű, közeledik a bírság

      Növekszik a parlagfű, közeledik a bírság

    • A parlagfű bezzeg jól érzi magát

      A parlagfű bezzeg jól érzi magát

  • bérrendezés
    • Orvosi kamara: van még feladat az egészségügyben

      Orvosi kamara: van még feladat az egészségügyben

    • Az egészségügyben százezerrel kerestek az átlag alatt

      Az egészségügyben százezerrel kerestek az átlag alatt

    • Ónodi: a kimaradók sincsenek elfelejtve

      Ónodi: a kimaradók sincsenek elfelejtve

Ismét Antal Emese lett az elnök

Egészségpolitika 2009.06.04 00:00 Forrás: Weborvos

Újabb 4 évre választotta meg Antal Emesét vezetőjének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) Közgyűlése.

A fiatal és dinamikus elnök következő mandátuma idejére azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szakma még hangsúlyosabb szerepet kapjon a betegségmegelőzésben, a különböző terápiákban, rehabilitációban és a betegélelmezésben. További fontos feladat, hogy minél nagyobb arányban dolgozzanak dietetikusok a gyermekélelmezésben, háziorvosokkal, szakrendeléseken, idősotthonokban, magánpraxisban, az élelmiszeripari termékfejlesztésekben, szállodákban, fitness termekben és a médiában is.


Az ismét megválasztott elnök a vezetőséggel és a dietetikus tagsággal az újabb periódusban még nagyobb energiákat fektet abba, hogy a dietetikus szakmát elismertté tegye Magyarországon. „Minden lehetséges fórumon jelen kell lennünk, legyen az dietetikai kongresszus vagy reggeli beszélgetős tv műsor" – hangsúlyozta Antal Emese.


Mivel elengedhetetlennek tartják, hogy a szövetség közel 1000 tagja folyamatosan fejlessze szaktudását és ismerje a legújabb kutatási eredményeket, ezért a civil szervezet továbbképzéseket, konferenciákat szervez, folyóiratot és belső hírleveleket szerkeszt tagjai számára. Antal Emese nem csupán szakmai körökben mozog otthonosan, de a média is gyakorta keresi fel táplálkozással kapcsolatos témákkal, így rendszeresen szerepel rádiós és televíziós műsorokban, valamint a nyomtatott sajtóban, mint a táplálkozástudomány szakértője. Kollegáit is arra ösztönzi, hogy a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében aktívan működjenek együtt a médiával.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink