• Ónodi-Szűcs
    • Az egészségügy átalakítása halálközeli élmény

      Az egészségügy átalakítása halálközeli élmény

    • Nehéz úgy segíteni, hogy nem kérnek belőle

      Nehéz úgy segíteni, hogy nem kérnek belőle

    • Fizetésemelés, de stabilitás is kell az orvosoknak

      Fizetésemelés, de stabilitás is kell az orvosoknak

  • parlagfű
    • A szénanáthást a klímaváltozás is nyúzza

      A szénanáthást a klímaváltozás is nyúzza

    • Csúcson a parlagfű pollenjének szezonja

      Csúcson a parlagfű pollenjének szezonja

    • Büntetés, felvilágosítás, kaszálás, parlagfű

      Büntetés, felvilágosítás, kaszálás, parlagfű

  • bérrendezés
    • Előtérbe a hátteret!

      Előtérbe a hátteret!

    • Kimentőre várnak az ágazat szereplői

      Kimentőre várnak az ágazat szereplői

    • 7,3 százalékkal nőttek a nettó keresetek júniusban

      7,3 százalékkal nőttek a nettó keresetek júniusban

Ismét Antal Emese lett az elnök

Egészségpolitika 2009.06.04 00:00 Forrás: Weborvos

Újabb 4 évre választotta meg Antal Emesét vezetőjének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) Közgyűlése.

A fiatal és dinamikus elnök következő mandátuma idejére azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szakma még hangsúlyosabb szerepet kapjon a betegségmegelőzésben, a különböző terápiákban, rehabilitációban és a betegélelmezésben. További fontos feladat, hogy minél nagyobb arányban dolgozzanak dietetikusok a gyermekélelmezésben, háziorvosokkal, szakrendeléseken, idősotthonokban, magánpraxisban, az élelmiszeripari termékfejlesztésekben, szállodákban, fitness termekben és a médiában is.


Az ismét megválasztott elnök a vezetőséggel és a dietetikus tagsággal az újabb periódusban még nagyobb energiákat fektet abba, hogy a dietetikus szakmát elismertté tegye Magyarországon. „Minden lehetséges fórumon jelen kell lennünk, legyen az dietetikai kongresszus vagy reggeli beszélgetős tv műsor" – hangsúlyozta Antal Emese.


Mivel elengedhetetlennek tartják, hogy a szövetség közel 1000 tagja folyamatosan fejlessze szaktudását és ismerje a legújabb kutatási eredményeket, ezért a civil szervezet továbbképzéseket, konferenciákat szervez, folyóiratot és belső hírleveleket szerkeszt tagjai számára. Antal Emese nem csupán szakmai körökben mozog otthonosan, de a média is gyakorta keresi fel táplálkozással kapcsolatos témákkal, így rendszeresen szerepel rádiós és televíziós műsorokban, valamint a nyomtatott sajtóban, mint a táplálkozástudomány szakértője. Kollegáit is arra ösztönzi, hogy a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében aktívan működjenek együtt a médiával.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink