• Ónodi-Szűcs
    • Államtitkári sikerek, kudarcok, idei tervek

      Államtitkári sikerek, kudarcok, idei tervek

    • Hiába tiltakozik a szövetség, faragják a rendszert

      Hiába tiltakozik a szövetség, faragják a rendszert

    • Ónodi: a jóságos doktor bácsit  el kell fejteni

      Ónodi: a jóságos doktor bácsit el kell fejteni

  • influenza
    • Kevesen kérik az ingyenes oltást influenza ellen

      Kevesen kérik az ingyenes oltást influenza ellen

    • Befejeződött az idei influenzajárvány

      Befejeződött az idei influenzajárvány

    • Hiba a tisztiorvosi szolgálat átszervezése

      Hiba a tisztiorvosi szolgálat átszervezése

  • bérrendezés
    • Fókuszban az egészségügyi dolgozók béremelése

      Fókuszban az egészségügyi dolgozók béremelése

    • Mindenkit meglepett az orvosi kamara lépése

      Mindenkit meglepett az orvosi kamara lépése

    • Mekkora is a béremelés az egészségügyben?

      Mekkora is a béremelés az egészségügyben?

Ismét Antal Emese lett az elnök

Egészségpolitika 2009.06.04 00:00 Forrás: Weborvos

Újabb 4 évre választotta meg Antal Emesét vezetőjének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) Közgyűlése.

A fiatal és dinamikus elnök következő mandátuma idejére azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szakma még hangsúlyosabb szerepet kapjon a betegségmegelőzésben, a különböző terápiákban, rehabilitációban és a betegélelmezésben. További fontos feladat, hogy minél nagyobb arányban dolgozzanak dietetikusok a gyermekélelmezésben, háziorvosokkal, szakrendeléseken, idősotthonokban, magánpraxisban, az élelmiszeripari termékfejlesztésekben, szállodákban, fitness termekben és a médiában is.


Az ismét megválasztott elnök a vezetőséggel és a dietetikus tagsággal az újabb periódusban még nagyobb energiákat fektet abba, hogy a dietetikus szakmát elismertté tegye Magyarországon. „Minden lehetséges fórumon jelen kell lennünk, legyen az dietetikai kongresszus vagy reggeli beszélgetős tv műsor" – hangsúlyozta Antal Emese.


Mivel elengedhetetlennek tartják, hogy a szövetség közel 1000 tagja folyamatosan fejlessze szaktudását és ismerje a legújabb kutatási eredményeket, ezért a civil szervezet továbbképzéseket, konferenciákat szervez, folyóiratot és belső hírleveleket szerkeszt tagjai számára. Antal Emese nem csupán szakmai körökben mozog otthonosan, de a média is gyakorta keresi fel táplálkozással kapcsolatos témákkal, így rendszeresen szerepel rádiós és televíziós műsorokban, valamint a nyomtatott sajtóban, mint a táplálkozástudomány szakértője. Kollegáit is arra ösztönzi, hogy a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében aktívan működjenek együtt a médiával.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink