• Ónodi-Szűcs
    • Szeretnék megváltoztatni a kompetenciákat

      Szeretnék megváltoztatni a kompetenciákat

    • Egy kis migráció, egy kis egészségügy

      Egy kis migráció, egy kis egészségügy

    • Mégiscsak maradhat az OEP-ből valami

      Mégiscsak maradhat az OEP-ből valami

  • parlagfű
    • Leszavaztuk a parlagfüvet az uniós feketelistáról

      Leszavaztuk a parlagfüvet az uniós feketelistáról

    • Hamarosan vége az idei parlagfűszezonnak

      Hamarosan vége az idei parlagfűszezonnak

    • Parlagfű: 11 millió forintnyi bírság eddig

      Parlagfű: 11 millió forintnyi bírság eddig

  • bérrendezés
    • Szeretnék megváltoztatni a kompetenciákat

      Szeretnék megváltoztatni a kompetenciákat

    • Béremelés: az OEP és a MÁK felkészült

      Béremelés: az OEP és a MÁK felkészült

    • Van, aki veszít a béremeléssel az egészségügyben!

      Van, aki veszít a béremeléssel az egészségügyben!

Ismét Antal Emese lett az elnök

Egészségpolitika 2009.06.04 00:00 Forrás: Weborvos

Újabb 4 évre választotta meg Antal Emesét vezetőjének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) Közgyűlése.

A fiatal és dinamikus elnök következő mandátuma idejére azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szakma még hangsúlyosabb szerepet kapjon a betegségmegelőzésben, a különböző terápiákban, rehabilitációban és a betegélelmezésben. További fontos feladat, hogy minél nagyobb arányban dolgozzanak dietetikusok a gyermekélelmezésben, háziorvosokkal, szakrendeléseken, idősotthonokban, magánpraxisban, az élelmiszeripari termékfejlesztésekben, szállodákban, fitness termekben és a médiában is.


Az ismét megválasztott elnök a vezetőséggel és a dietetikus tagsággal az újabb periódusban még nagyobb energiákat fektet abba, hogy a dietetikus szakmát elismertté tegye Magyarországon. „Minden lehetséges fórumon jelen kell lennünk, legyen az dietetikai kongresszus vagy reggeli beszélgetős tv műsor" – hangsúlyozta Antal Emese.


Mivel elengedhetetlennek tartják, hogy a szövetség közel 1000 tagja folyamatosan fejlessze szaktudását és ismerje a legújabb kutatási eredményeket, ezért a civil szervezet továbbképzéseket, konferenciákat szervez, folyóiratot és belső hírleveleket szerkeszt tagjai számára. Antal Emese nem csupán szakmai körökben mozog otthonosan, de a média is gyakorta keresi fel táplálkozással kapcsolatos témákkal, így rendszeresen szerepel rádiós és televíziós műsorokban, valamint a nyomtatott sajtóban, mint a táplálkozástudomány szakértője. Kollegáit is arra ösztönzi, hogy a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében aktívan működjenek együtt a médiával.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink