• Ónodi-Szűcs
    • A labda az államtitkárnál volt

      A labda az államtitkárnál volt

    • Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

      Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

    • Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

      Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

  • költségvetés
    • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

      Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

    • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

      Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

    • Százmilliót vonnának el a kórházaktól

      Százmilliót vonnának el a kórházaktól

  • bérrendezés
    • Még mindig a sor végén az ágazati fizetések

      Még mindig a sor végén az ágazati fizetések

    • Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

      Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

    • Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

      Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

Ismét Antal Emese lett az elnök

Egészségpolitika 2009.06.04 00:00 Forrás: Weborvos

Újabb 4 évre választotta meg Antal Emesét vezetőjének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) Közgyűlése.

A fiatal és dinamikus elnök következő mandátuma idejére azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szakma még hangsúlyosabb szerepet kapjon a betegségmegelőzésben, a különböző terápiákban, rehabilitációban és a betegélelmezésben. További fontos feladat, hogy minél nagyobb arányban dolgozzanak dietetikusok a gyermekélelmezésben, háziorvosokkal, szakrendeléseken, idősotthonokban, magánpraxisban, az élelmiszeripari termékfejlesztésekben, szállodákban, fitness termekben és a médiában is.


Az ismét megválasztott elnök a vezetőséggel és a dietetikus tagsággal az újabb periódusban még nagyobb energiákat fektet abba, hogy a dietetikus szakmát elismertté tegye Magyarországon. „Minden lehetséges fórumon jelen kell lennünk, legyen az dietetikai kongresszus vagy reggeli beszélgetős tv műsor" – hangsúlyozta Antal Emese.


Mivel elengedhetetlennek tartják, hogy a szövetség közel 1000 tagja folyamatosan fejlessze szaktudását és ismerje a legújabb kutatási eredményeket, ezért a civil szervezet továbbképzéseket, konferenciákat szervez, folyóiratot és belső hírleveleket szerkeszt tagjai számára. Antal Emese nem csupán szakmai körökben mozog otthonosan, de a média is gyakorta keresi fel táplálkozással kapcsolatos témákkal, így rendszeresen szerepel rádiós és televíziós műsorokban, valamint a nyomtatott sajtóban, mint a táplálkozástudomány szakértője. Kollegáit is arra ösztönzi, hogy a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében aktívan működjenek együtt a médiával.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink