• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

Modern és szép lett a kórház új osztálya

Lapszemle 2017.12.04 08:23 Forrás: feol.hu
Modern és szép lett a kórház új osztálya

Az osztályátadás nagyon fontos állomása a megyei kórház stratégiai-fejlesztési folyamatának.

A december 1-jén, péntek délelőtt bemutatott osztály a hotelszárnyban kapott helyet. A felújított, barátságos környezet öt hónap alatt valósult meg, 187 millió forint állami támogatásból és 10 millió forint kórházi forrásból. Mint azt a kórház közleménye kiemeli: a komplex infrastrukturális környezet minden tekintetben megfelel a huszonegyedik századi, 24 órás, komplex ellátást nyújtó nagy egészségügyi centrumok kapcsán megfogalmazott követelményeknek.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológia Osztálya havonta 180-200 beteget lát el, és stroke-központként működik. Az eddigi betegellátás 1955 óta a Seregélyesi út 16. szám alatt történt. A betegek december 5-én, kedden költöznek az új helyre – írja a feol.hu.

– Ez az osztályátadás egy újabb mérföldkő, hiszen a kórház folyamatosan, kisebb-nagyobb lépésekben fejlődik. A sok évtizedes lemaradást igyekszünk behúzni – emelte ki beszédében Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, hozzátéve: nem csak az infrastruktúrát igyekeznek fejleszteni, hiszen az intézményben a beteg élete a legfontosabb tényező. Ebben pedig a kórházi dolgozók is nagy szerepet játszanak.

Csernavölgyi István főigazgató elmondta,  ez az osztályátadás egy nagyon fontos állomása a mi stratégiai-fejlesztési folyamatunknak. Az osztály nagyszámú beteget lát el, stroke-, Parkinson- és demenciacentrumként működik. Éppen ezért fontos, hogy az ellátás helyszíne az ehhez kapcsolódó területekhez és szakemberekhez közel kerüljön. Ezzel a lépéssel egy ellátási struktúrát alakítottunk ki.

A költözéssel a neurológiai osztály közvetlenül a sürgősségi, az intenzív, a CT/MR-diagnosztika és egyéb belgyógyászati, illetve sebészeti vetületű osztályok szomszédságába került. Ennek köszönhetően az ellátást, a betegek komfortérzetét és az ott dolgozók munkakörülményeit is garantálni, gyorsítani tudják az intézményben.

A fejlesztés nem áll meg. Ahogy azt a tájékoztatón elmondták: következő lépésként a Modern Városok Program keretében a kórház belgyógyászati típusú (pulmonológia, onkológia) infrastruktúrájának megújítását kezdik.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink