• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Üres ellenzéki ígéretek a hazai egészségügyben

Lapszemle 2018.01.11 08:17 Forrás: magyaridők.hu
Üres ellenzéki ígéretek a hazai egészségügyben

A szakállamtitkár emelkedő fizetésekről és a fővárosi fejlesztésekről beszélt.

Önálló egészségügyi miniszté­riumban, az egészségügyi dolgozók elszívása miatt európai uniós kártérítésben gondolkodnak kormányra kerülésük esetén az ellenzéki pártok – derült ki a Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi, kevesek érdeklődésére számot tartó budapesti konzultációján. Ugyanakkor nemrég Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár többek között azt mondta: az egészségügyi szakdolgozók 2016 szeptemberétől átlagosan 26,5, majd 2017 novemberétől 12 százalékos béremelést kaptak – írja a magyaridok.hu portálja.

A Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi budapesti konzultációján csupán húsz érdeklődő jelent meg. A rendezvényre azon pártok veze­tőit hívták meg, amelyek indulnak a tavaszi parlamenti választásokon; a rendezvényen a Fidesz nem képviseltette magát.

Így a kormánypárt illetékesei nem hallhatták, ahogy László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa kifakadt: – A hócipőm tele van azzal a trükközéssel, amit a kormány a béremelések terén a dolgozókkal és magával az egészségüggyel művel! A kormányváltás után azonnal pénzt kell tenni az egészségügybe – biztatta a hallgatóságot a volt kórházi főigazgató.

Egy péntek esti fog- és fülfájás miatt 147 kilométert voltam kénytelen autózni – panaszolta előadásában Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese. – Az alapellátás megerősítése a legfontosabb, és a bérrendezésből a mentősöket, az adminisztratív dolgozókat és a takarítókat sem szabad kihagyni – vélekedett.

Politikai, közgondolkozási fordulatra van szükség, s el kell dön­teni, hogy milyen állami egészségügyet akarunk – ezt már Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese mondta. GDP-arányos közkiadás-növelést ígért, amelyben önálló egészségügyi miniszté­rium intézi az egészségügy dolgait. Az Euró­pai Uniónál szeretnék kihar­colni, hogy a szakmunkaerőt elszívó országok fizes­senek Magyarországnak képzési vissza­térítést.

A társadalom csak együtt tud egész­ségügyet csinálni betegségügy helyett – mondta Fülöp Zoltán az LMP képvi­seletében. – A betegeket tünetileg kezelik, de az egészségben megnyert életévekre kevés figyelem jut – tette hozzá szemléletváltást sürgetve. Spät Judit, az Együtt politikusa kijelen­tette: az egészségügy válsága már annyira láthatóvá vált, hogy az elfogadha­tatlan.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink