Weborvos.hu
  • Pollen
    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

    • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

      Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Tisztelt Főorvos Úr!

Előzményként írom, hogy 14 éves koromban egy rosszullét után kezeltek a zalaegerszegi kórház pózvai külsőkórházában, majd hebephréniát állapítottak meg nálam, akkor kaptam elektrosokk kezelést altatásban és ...

... relaxációban, mely kezelés után az állapotom gyorsan javult, így összesen 7 hét kórházi kezelés után folytattam a 8. osztályt, majd rendszeresen jártam a zalaegerszegi mentálhigiénés központba gyermek-és ifjúság pszichiáterhez és szedtem is gyógyszert rendszeresen. Ez 2001-ben történt, majd 2004-ben ismét bekerültem a kórházba, ekkor nem kaptam RES kezelést, de 10 hetet töltöttem bent. Majd befejeztem a szakiskolát és utána le is érettségiztem rendszeres gyógyszerszedés és gondozás mellett. Majd harmadszor, 2011-ben újra bekerültem a kórházba, de azóta kisebb hullámvölgyekkel, de tünetmentes vagyok. Főállásban dolgozom. Szakképzésre járok. Leponex-et szedek napi 100 mg-ot, reggel és este fél-fél szemet. Közel fél éve van egy komoly párkapcsolatom, szeretnénk majd családot és az lenne a kérdésem a Főorvos Úrhoz, hogy a Leponex-et lehet-e várandósság alatt szedni?
Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel és köszönettel


VÁLASZ


Az említett gyógyszert lehet szedni terhesség alatt, de szülés után az esetlegesen a babában jelentkező mellékhatások miatt a baba szoros megfigyelése és ellenőrzése szükséges. A gyógyszert szedő anya nem szoptathat, mert a hatóanyag bele kerül az anyatejbe. A vizsgálatok szerint a gyógyszernek nincs olyan hatása, amely a baba károsítását okozná.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink