Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

tisztelt doktor úr!

régebben inzulinom magas volt. kaptam rá gyógyszer helyre is jött éhgyomri:7.1 60 perces 50 120 perces 80 lett...


... tehát a többi magas de az éhgyomri jó volt.
kismama is lettem. azóta a kisfiam megszületett,most 10 hónapos. és mivel már nem szopik szerettem volna megint ujra szedni az inzulin gyógyszert,mert hizok. szülés óta 10kg ot hiztam ,pedig vékony voltam szülés után is.
most a dokim azt mondta nem magas az értékem éhgyomri 6 lett.
szerinte nem kell terheltetni sem.viszont majdnem ennyi volt anno, mikor magas volt az értk. ön szerint kel terheltetni?és kell szednem megint az adimetet?


VÁLASZ


Az inzulinrezisztencia értéke ha meghaladja a 4.0-et, akkor kórosnak kell tekinteni. Az érték kiszámításához pontosan kell ismerni a vércukor- és az inzulinszintek értékét egyaránt. Nem állnak rendelkezésemre a pontos adatok, de nincs is arra lehetőségem, hogy az állapotának megítélését felelősséggel végezhessem, kezelésébe, kivizsgálásába beavatkozhassak. Ezt csak kezelőorvosa teheti meg. Nem tudom, hogy az orvosa endokrionológus, diabetológus, szülész-nőgyógyász vagy belgyógyász, mert a helyes megítélés a szakképzettségen is múlhat.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink