Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Ugye ez nem válóok?

Orvos válaszol Szerző:

Tisztelt Mónika!

Én egy 60 éves asszony vagyok. Problémám a menyemmel kapcsolatos. Fiam 5 éve nősült, gyerek nincs.Úgy érzem, hogy a fiam nem jól választott.
A menyem elhatározta, hogy el akar válni a fiamtól, amiért hétvégente kevés időt tölt vele. Nem akarja elfogadni, hogy a fiam, aki napi 8 óránál többet dolgozik, 2 hetente elmegy a barátjával szórakozni és másnap hajnalban vagy reggel jön haza...

... Egy évben háromszor négyszer elviszi a fiam a feleségét 1-2 napos kirándulásra, egyéb helyre nem mennek, még az ingyenes koncertekre, rendezvényekre sem, amit a menyem már többször szóvá tett. Én úgy gondolom, hogy a fiam nagyon jól teszi, hogy 2 hetente kikapcsolódik a barátjával és hajnali órákban vagy reggel megy haza, mivel kell neki a szórakozás. Én a menyem helyében ezt nem tenném szóvá. Ez természetes dolog, hogy az asszony maradjon otthon és a férje szórakozzon. Az én fiam egy szabad ember és azt csinál amit akar, senki nem szólhat bele. Még a felesége sem mondhatja meg, hogy mikor mit csináljon.
A menyem 1,5 éve munkanélküli most egy tanfolyamra jár, így legalább napközben van elfoglaltsága, mivel tanul. Örüljön neki, hogy tanulhat, ez kikapcsolódás a számára.
Ön szerint a menyem részéről válóok lehet az, hogy a fiam nem viszi el sehova sem szórakozni csak évente erre a pár napos kirándulásra?
Ugye Ön is úgy gondolja, hogy a fiam jól teszi, hogy 2 hetente elmegy szórakozni a barátjával és akkor jön, amikor akar? Úgy gondolom, hogy ennyi jár neki, mivel rengeteget dolgozik.
Szerintem a menyemnek nem kellene panaszkodni, hogy nincs szórakozási, kikapcsolódási lehetősége, mert ilyen piszlicsáré ügy miatt nem kellene válással fenyegetőzni.
Várom válaszát, köszönettel


VÁLASZ


Az a kérdés, miszerint fia házasságában melyikük miért hibás, azt mindenképpen a házaspárnak kell eldöntenie. Egyértelmű, hogy kettejük között az egyensúly felbomlott.
Azt tudnám tanácsolni, javasolja nekik, hogy a döntő lépés megtétele előtt érdemes lenne a mediációt igénybe venniük.
Ez olyan speciális konfliktusmegoldó módszer, amely nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik független szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.
Fontos tudni, miért egymást választották, mit köszönhetnek a másiknak? A kérdésre a válaszok útmutatóként szolgálnak mindkettőjüknek.

Üdvözlettel:
Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink