• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Megújul az országos pulmonológiai intézet

      Megújul az országos pulmonológiai intézet

    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

vitacukorka

Orvos válaszol 2014.05.15 06:42 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

A lelet a következő:
A kamrarendszer nem tágabb, jó helyzetű, szimmetrikus. Szabályos basalis ésfelszíni liquorterek. Az agyállományban kóros densitású terület,...

... rendellenes kontrasztanyag dúsítás nem látható.
A kamrasík fölött az os frontalenek megfelelően hyperostosis frontalis interna látszik, mely jobb oldalon valamivel kifejezettebb, itt a legszélesebb csontátmérő 14 mm, a kontúrok épek. Destructív szerkezeti eltérés nem mutatható ki.
A pszichiáterem azt mondta, hogy nincs teendő, mivel nem tudja, hogy ez nem velemszületett rendellenesség-e, mivel az átlagostól nagyobb az átmérő.
Javasolta, hogy félév múlva ismét kontroll legyen, hogy növekszik-e.
Véleményére lennék kiváncsi a Doktor Úrnak.
Egyébként már nem fáj a fejem és nem is szédülök, csak zavar a dolog.
VÁLASZ
Orvosával teljesen mértékben egyet értek, a fél éves kontroll is csak az alaposság miatt indokolt.
Tisztelt Professzor Úr!
Ha jól értem, akkor nem tekinthető kórosnak a megnagyobbodás?


VÁLASZ


Orvosa még nálam is körültekintőbb, én még a fél éves kontrollt is feleslegesnek tartom, kivéve, ha a panaszai ismét jelentkeznének, amelyek előttem a fejfájást leszámítva, ismeretlenek.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink