• Ónodi-program
  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

   Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

 • EBP
  • Új eszközöket kapott a Honvédkórház

   Új eszközöket kapott a Honvédkórház

  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

   Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

Egészségverseny harmadszor a Semmelweis Egyetemen

Regionális hírek Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
Egészségverseny harmadszor a Semmelweis Egyetemen

Idén előszőr nyolc csapatot is díjaztak. Az első helyen a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium diákjai végeztek.

Csaknem 200 középiskolás diák versenyzett a hétvégén a III. Semmelweis Egészségverseny döntőjében az Elméleti Orvostudományi Központban (EOK). A csapatokat Dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) dékánja köszöntötte. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) által szervezett esemény célja az volt, hogy megismertessék a diákokkal, hogyan tehetnek minél többet egészségük megóvása érdekében, és hogy elősegítsék a felelősségteljes és egészségtudatos gondolkodásmód kialakítását. A 15 év körüli diákokból álló csapatok interaktív feladatok megoldásával mérték össze tudásukat, a szervezésben 150 orvostanhallgató vett részt - számolt be róla az intézmény honlapja.

A versenyre 353 csapat, mintegy 1800 diák jelentkezett, közülük 180-an jutottak be a döntőbe, ahol életszerű feladatokban mutathatták meg tudásukat. A reproduktív egészségügyi állomáson például a diákok orvosnak öltözve kaptak különböző eseteket, laborleleteket, leírásokat, és a velük szemben ülő “beteget" kikérdezve kellett megoldani az esetet. A kardiovaszkuláris prevenciós állomáson pedig két beteg kórtörténetét összehasonlítva kellett eldönteniük, hogy kinek nagyobb a rizikója például egy infarktusra. A szabadulós szoba állomáson az emberi jogok terén szerzett jártasságukat tesztelhették egy internetes zaklatási ügy kapcsán. Volt még elsősegélynyújtó, diabétesz, alkohol és dohányzás prevenciós állomás, emellett a többi között a véradással, a transzplantációval, a védőoltásokkal és a szájhigiéniával kapcsolatos ismereteiket is bővíthették a résztvevők; továbbá Semmelweis Ignác életével és munkásságával kapcsolatban is voltak kérdések.

A díjakat Dr. Hunyady László dékán és Hegedűs Judit tömbigazgató adta át. Idén előszőr nyolc csapatot is díjaztak. Az első helyen a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium diákjai végeztek. A nyertesek és még több információ itt

(Fotó: Dimény András)

Legolvasottabb cikkeink