• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kitüntetések a kiemelkedő betegellátásért

Regionális hírek 2024.02.19 Forrás: Unideb.hu
Kitüntetések a kiemelkedő betegellátásért

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként nyolc szakdolgozó részesült elismerésben.

Átadták a Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat. A magyar ápolók napja alkalmából nyolc szakdolgozó vehette át az elismerést magas színvonalú és példamutató szakmai munkájáért a Debreceni Egyetemen rendezett hétfői ünnepségen. Az ünnepi eseményen Elnöki Díszoklevél adományozására és főorvosi kinevezések átadására is sor került - számolt be a rendezcényről az egyetemi portál.

Február 19. hazánk első női főápolója, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója, egyben a magyar ápolók napja. A főápolónő példaértékű tevékenysége során egész Európában egyedülállónak tekinthető betegápolási rendszert vezetett be, így szakmája számára maradandót alkotva méltán vált az intézményes betegápolás szimbolikus alakjává ¬– hangsúlyozta ünnepi beszédében Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke, rektorhelyettes. Hozzátette: rend, pontosság, fegyelmezettség, empátia és alázat a rászorulók iránt: ezek azok az örökérvényű értékek, melyek Kossuth Zsuzsanna állhatatos és kitartó tevékenységét jellemezték, és útmutatóul szolgálnak mind a jelen, mind pedig a jövő nemzedékei számára.

-    Önök – a nagy előd hagyatékát megőrizve – nap mint nap példát mutatva cselekednek a betegek gyógyulása érdekében. Hivatástudatukkal, kiemelkedő emberi és szakmai szerepvállalásukkal azonban nem csupán a betegek színvonalas ellátását szolgálják, hanem klinikáink és egyetemünk hírnevét, hazai és nemzetközi megítélését is gazdagítják – emelte ki Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke, rektorhelyettes. 

A professzor hangsúlyozta: a szakdolgozók a Klinikai Központ szakorvosaival és minden munkatársával együtt egy olyan sziklaszilárd alapot nyújtanak az egyetem betegellátó rendszerének stabil működéséhez, mely nélkülözhetetlen a regionális szintű, legmagasabb progresszivitás szerinti betegellátó, és az ezzel összefüggő oktatói és kutatói tevékenység maradéktalan teljesítéséhez.

- A mögöttünk álló időszak példa nélküli kihívásokat, olykor akadályokat hordozott magában, melyek sikeres leküzdése, valamint intézményünk kiemelkedő eredményeinek elérése az önök elkötelezettsége, szakmai, erkölcsi támogatása és áldozatkész szerepvállalása nélkül nem valósulhatott volna meg. Kiemelve és elismerve a koronavírus-járvány leküzdésében tanúsított áldozatos munkájukat, örömmel számolhatok be arról is, hogy eredményesen befejeződött Klinikai Központunk több mint száz éves történetének legjelentősebb strukturális átalakítása, mellyel a Klinikai Központ – immáron három campust magába foglalva – csaknem 3500 betegággyal, több mint 7000 dolgozó közreműködésével a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb egészségügyi intézményévé vált – ismertette Szabó Zoltán professzor.

Az ünnepi beszédet követően kimagasló szakmai munkája elismeréseként nyolc szakdolgozó részesült a Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjban.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke Elnöki Díszoklevelet adományozott Ladányi Gábornak, a Kenézy Gyula Campus Gyógyszertár nyugalmazott főgyógyszerészének. A méltatásban kiemelték: Ladányi Gábor az intézményben töltött 32 év alatt optimalizálta és javította a betegek gyógyszerellátását, a gyógyszertár vezetése mellett oktatói munkája során számos egészségügyi szakdolgozó, gyógyszertári asszisztens és szakasszisztens sajátította el általa a gyógyszerhatástani ismereteket. 2015-ben Kenézy díjjal, 2019-ben a Debreceni Egyetem Kiváló dolgozója címmel tüntették ki, a hétfői ünnepségen pedig Elnöki Díszoklevelet vehetett át.

Az ünnepségen Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke, rektorhelyettes klinikai főorvosi címet adományozott a Klinikai Központ tíz szakemberének, akik a betegellátás területén kiemelkedő, országosan ismert és elismert tevékenységet végeznek. Az elmúlt évtizedekben szakterületük mélyreható ismerete, új eljárások bevezetése, meghonosítása és széleskörű ismertetése mellett példamutató és elkötelezett szakmai munkájuk által kiemelkedő mértékben hozzájárultak és jelenleg is hozzájárulnak a Klinikai Központ célkitűzéseinek megvalósításához, szervezeti fejlesztéséhez. 

 Kitüntetettek névsora a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink