• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Lezárult a betegbiztonsági fejlesztés a hatvani kórházban

Regionális hírek 2018.06.08 Forrás: Weborvos
Lezárult a betegbiztonsági fejlesztés a hatvani kórházban

A napokban megérkezett a záró-fertőtlenítést végző környezetbarát automata is, ezzel a projekt megvalósítása teljessé vált.

A „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztés a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben” című, EFOP-2.2.8-17-2017-00008 azonosítószámú projekt keretében összesen 199,81 millió forint európai uniós forrás felhasználásával valósult meg a betegbiztonság fejlesztése. A projekt keretében a napokban megérkezett a záró-fertőtlenítést végző környezetbarát automata is, ezzel a projekt megvalósítása teljessé vált - adta hírük a kórház közleményben.

Az infekciókontroll szempontjából magas rizikójú betegeket ellátó egységek közvetlen betegellátó területeinek, illetve a multirezisztens kórokozó (MRK) okozta fertőzés/kolonizáció miatt alkalmazott izolációs kórtermek eredményes és hatékony záró-fertőtlenítését teszi lehetővé az automata, anélkül, hogy a kezelőszemélyzet a fertőtlenítendő helyiségben tartózkodna.

 

Az Európai Uniós forrás felhasználásával finanszírozott projekt keretében az intézményben beszerzésre és beüzemelésre került az automatizált gyógyszerelő automata, 68 db automata kézfertőtlenítő adagoló, 2 db Semmelweis scanner, illetve a záró-fertőtlenítést végző automata.

A korszerű gyógyszerelő rendszer modulárisan bővíthető, teljesen automatizált, készítmény-specifikus, gyógyszeradagokat csomagoló rendszer, mely névre szóló, tasakokba adagolja, igény szerint a tasakonként egy-, vagy több készítményt tartalmazó (unit/multidose) – esetleg vegyes – gyógyszeradagokat. Az intézeti gyógyszertárakból történő, betegszintű gyógyszerelés elsődleges célja, a betegbiztonság fokozása mellett, hogy nagy segítséget nyújt a kórházak gazdaságossági céljainak megvalósításában. A betegbiztonsági előnyök között, a nyomon követhetőséget, a gyógyszerbiztonságot, a betegszintű nyilvántartást, és a gyors, hatékony működést említhetjük.

A hazai fejlesztésű és tervezésű Semmelweis Scanner névre keresztelt berendezés egy orvostechnikai eszköz és egyben ellenőrző eljárás, mely komoly szerepet játszik a fertőzések visszaszorításában. Az ellenőrzéshez nem kell más, csak egy speciális marker anyaggal ellátott kézfertőtlenítő folyadék, amelyből az új szerkezet UV megvilágítással és digitális képfeldolgozással adja meg az objektív kiértékelést. Az adat digitális információ is egyben, melyet tárolni, elemezni és értékelni is lehet.

 

A fertőtlenítőszer adagoló érintése nélkül biztosítja mindkét kéz egyidejű permet formájában megvalósuló fertőtlenítését. Az eszközökkel a kórház célja az, hogy a saját maga által definiált higiéniai elvárásoknak eleget tudjon tenni. Az egészségügyi dolgozók kulcs szereplői a kórokozók terjesztésének meggátlásában. Az egészségügyi dolgozók napi munkájának támogatásaként beszerzésre kerül 68 darab falra szerelhető érintésmentes fertőtlenítő készülék.

 

Legolvasottabb cikkeink