• Pollen
  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

  • Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

   Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

  • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

   Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

 • utazás
  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Lezárult a betegbiztonsági fejlesztés a hatvani kórházban

Regionális hírek 2018.06.08 Forrás: Weborvos Szerző:
Lezárult a betegbiztonsági fejlesztés a hatvani kórházban

A napokban megérkezett a záró-fertőtlenítést végző környezetbarát automata is, ezzel a projekt megvalósítása teljessé vált.

A „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztés a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben” című, EFOP-2.2.8-17-2017-00008 azonosítószámú projekt keretében összesen 199,81 millió forint európai uniós forrás felhasználásával valósult meg a betegbiztonság fejlesztése. A projekt keretében a napokban megérkezett a záró-fertőtlenítést végző környezetbarát automata is, ezzel a projekt megvalósítása teljessé vált - adta hírük a kórház közleményben.

Az infekciókontroll szempontjából magas rizikójú betegeket ellátó egységek közvetlen betegellátó területeinek, illetve a multirezisztens kórokozó (MRK) okozta fertőzés/kolonizáció miatt alkalmazott izolációs kórtermek eredményes és hatékony záró-fertőtlenítését teszi lehetővé az automata, anélkül, hogy a kezelőszemélyzet a fertőtlenítendő helyiségben tartózkodna.

 

Az Európai Uniós forrás felhasználásával finanszírozott projekt keretében az intézményben beszerzésre és beüzemelésre került az automatizált gyógyszerelő automata, 68 db automata kézfertőtlenítő adagoló, 2 db Semmelweis scanner, illetve a záró-fertőtlenítést végző automata.

A korszerű gyógyszerelő rendszer modulárisan bővíthető, teljesen automatizált, készítmény-specifikus, gyógyszeradagokat csomagoló rendszer, mely névre szóló, tasakokba adagolja, igény szerint a tasakonként egy-, vagy több készítményt tartalmazó (unit/multidose) – esetleg vegyes – gyógyszeradagokat. Az intézeti gyógyszertárakból történő, betegszintű gyógyszerelés elsődleges célja, a betegbiztonság fokozása mellett, hogy nagy segítséget nyújt a kórházak gazdaságossági céljainak megvalósításában. A betegbiztonsági előnyök között, a nyomon követhetőséget, a gyógyszerbiztonságot, a betegszintű nyilvántartást, és a gyors, hatékony működést említhetjük.

A hazai fejlesztésű és tervezésű Semmelweis Scanner névre keresztelt berendezés egy orvostechnikai eszköz és egyben ellenőrző eljárás, mely komoly szerepet játszik a fertőzések visszaszorításában. Az ellenőrzéshez nem kell más, csak egy speciális marker anyaggal ellátott kézfertőtlenítő folyadék, amelyből az új szerkezet UV megvilágítással és digitális képfeldolgozással adja meg az objektív kiértékelést. Az adat digitális információ is egyben, melyet tárolni, elemezni és értékelni is lehet.

 

A fertőtlenítőszer adagoló érintése nélkül biztosítja mindkét kéz egyidejű permet formájában megvalósuló fertőtlenítését. Az eszközökkel a kórház célja az, hogy a saját maga által definiált higiéniai elvárásoknak eleget tudjon tenni. Az egészségügyi dolgozók kulcs szereplői a kórokozók terjesztésének meggátlásában. Az egészségügyi dolgozók napi munkájának támogatásaként beszerzésre kerül 68 darab falra szerelhető érintésmentes fertőtlenítő készülék.

 

Legolvasottabb cikkeink