• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mentorprogram a Bajcsy Kórházban

Regionális hírek 2022.08.16 Forrás: Weborvos
Mentorprogram a Bajcsy Kórházban

A gyógyszerész kollégák a diákok számára emlékezetes példákon keresztül szemléltették mindennapi munkájukat.

22 pályaválasztás előtt álló diákot fogadott csütörtökön a Bajcsy Kórház intézeti gyógyszertára, amit az ország egyik legjobb kórházi gyógyszertárának tartanak - számolt be róla az intézmény közleményben. A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány Mentorprogramja keretében az ország minden tájáról hozzánk érkező fiataloknak a kórházi-klinikai gyógyszerészettel mint hivatással volt lehetőségük megismerkedni - írták.

A programot új főigazgatónk, dr. Óváry Csaba PhD és a 21 mentor egyike, dr. Higyisán Ilona nyugalmazott főgyógyszerész nyitotta meg, és az eseményen részt vett orvosigazgatónk, dr. Révai Róbert is.

Főigazgató úr a megnyitó beszédében kiemelte, hogy az egészségügyi pályát választó mai generáció már azt tapasztalhatja, hogy soha ennyi kezelési mód nem állt még rendelkezésre a különböző betegségek gyógyítására. Ez egy szerencsés helyzet, hiszen ez is hozzájárul az egészségügyi hivatások sokszínűségéhez, és különösen fontos, hogy a gyógyító team-eket alkotó valamennyi diszciplinából legyen utánpótlás. Ezért is kiemelten fontosak az ilyen pályaorientációs rendezvények. A főigazgató hozzátette: „köszönjük a 21 nő az egészségügyért Alapítványnak, hogy felkarolták ezt az ügyet és lehetőséget kapott kórházunk is a bemutatkozásra."

Az érdeklődő fiatalok először dr. Csontos Diána főgyógyszerész és dr. Tiszai Zita kórházi-klinikai szakgyógyszerész előadásában ismerkedtek meg az Intézeti Gyógyszertár működésével, kórházunkban betöltött szerteágazó szerepével, valamint megtekinthették a kórházi-klinikai gyógyszerészek napi rutinfeladatait is.

A Mentorprogram résztvevőinek bemutattuk az Intézeti Gyógyszertár részlegeinek működését: gyógyszerész kollégáink a diákok számára emlékezetes példákon keresztül szemléltették mindennapi munkájukat.

Gyógyszerek helyett cukorka került a HDMedi automata „unit-dose" csomagjaiba, megillatolhatták és megcsodálhatták a mentol és a kámfor eutektikus elegyét, ahogyan kenőcsbe keverhető, ételfestékkel színezett oldattal próbálhatták ki a citosztatikumok készítésekor a biztonságos munkavégzést szolgáló zárt rendszereket és a CATO-szoftvert, valamint a közforgalmú Borostyán patikában előforduló különleges recepteket és a gyógyszerész kapuőr funkcióját is megismerhették.

Az intézeti gyógyszertár munkájának bemutatásában résztvevő gyógyszerész kollégák: dr. Pflielger Blanka, dr. Kovács Anna, dr. Árok Renáta, dr. Balogh Artúr, dr. Csoór- Tóth Anita és dr. Holp Kirill.

A napot kollégáink szakmai felkészültsége mellett a Mentorprogram diákjainak lelkes érdeklődése tette teljessé - áll a beszámolóban.

Legolvasottabb cikkeink