• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Többfunkciós épülettel bővül a Richter debreceni üzeme

Regionális hírek 2018.10.19 Forrás: Richter Geredon NyRt.
Többfunkciós épülettel bővül a Richter debreceni üzeme

A 3500 nm alapterületen a 72 új irodai munkaállomás mellett, éttermet, konferenciatermet, üzemorvosi rendelőt is kialakítanak.

Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere, Kósa Lajos, országgyűlési képviselő, valamint Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke ünnepélyes keretek között elhelyezte a Richter debreceni biotechnológiai üzeme területén épülő irodaházának alapkövét - áll a gyógyszercég pénteki közleményében.

A dokumentum szerint Debrecen gazdaságában meghatározó szerepet betöltő Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme 2012-ben kezdte meg működését a Határ úti Ipari Parkban. Azóta további jelentős fejlesztések történtek, melynek eredményeképpen 2016-ban a bioszimiláris készítményeket fejlesztő és gyártó részleg tovább bővült, 2018 márciusában pedig átadták a Molekuláris Biológiai Laboratóriumot. Ezekkel a lépésekkel a debreceni beruházás összértéke immár meghaladja a 40 milliárd forintot.

A kutatói és gyártói kapacitás bővítése ugyanakkor megnövekedett igényeket támaszt a meglévő irodai infrastruktúrával szemben, melyet a Richter további 2 milliárd forintos beruházással kíván megoldani. Az új, közösségi és irodai funkciókat ellátó, modern épületkomplexum kialakítása és jövőbeni működtetése épp olyan magas színvonalról tanúskodik, mint ami a vállalat K+F és gyártási folyamatait jellemzi. A Richter kiemelten kezeli a magasan képzett, elkötelezett munkaerő itthon tartását, ezért inspiráló és versenyképes környezetet kíván biztosítani munkavállalói számára - áll a közleményben.

„A Richter stratégiai célja egy olyan komplex és versenyképes biotechnológiai termékvonal létrehozása, amelynek segítségével magas szellemi hozzáadott értéket képviselő, innovatív készítményekkel bővítheti termékportfólióját. A jelenlegi beruházással olyan munkakörnyezetet szeretnénk biztosítani, mely ösztönzi a magasan képzett munkaerő itthon tartását és hazavonzását, ily módon is támogatva stratégiánk megvalósítását.”- mondta el köszöntőjében Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke.

„Debrecen számára különösen fontosak az olyan magas szellemi hozzáadott értékkel bíró ipari beruházások, amelyet a Richter is hozott a városba. A felmerülő munkaerőpiaci igények kielégítésére a helyi felsőoktatás és szakképzési rendszer magasan képzett munkaerőt tud biztosítani, így az ilyen beruházásoknak az is az előnye, hogy az itt tanuló fiatalok helyben kezdhetik meg szakmai pályafutásukat.” – hangsúlyozta Kósa Lajos, országgyűlési képviselő az ünnepségen.

A 3500 nm alapterületű, többszintes épületkomplexumban a 72 új irodai munkaállomás mellett, éttermet, konferenciatermet, üzemorvosi rendelőt, gépészeti- és elektromos rendszerekhez szükséges helyiségeket, valamint szervertermet alakítanak ki. Az épületegyüttes használatbavétele előreláthatóan 2019. év végén várható - zárul a dokumentum.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink