• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A tekeréssel beteg gyerekeknek is segíthetsz

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A jótékonysági jegyekkel a Heim Pál Gyermekkórház betegeinek gyógyulását is támogatják.

Mindazoknak, akik rajonganak a tekerésért, vagy szívesen kipróbálnák a Spinning - et, remek lehetőségük nyílik erre Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényén, szeptember 8-án az Oxygen-Merida Spinning Night alkalmával. Ráadásul a jótékonysági jegyekkel a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek gyógyulását is támogatják.

5 évvel ezelőtt szinte házi rendezvénynek indult az a közös tekerés, amely mára Európa egyik legnagyobb Spinning eseményévé nőtte ki magunkat. A 2011-es megatekerésre már 10 országból érkeztek résztvevők, ami pedig a prezentereket illeti, idén 5 külföldi és 2 magyar mester celebrálja a Spinning legnagyobb magyarországi ünnepét. A látványélményről ezúttal is nagyszínpad, fénytechnika, és két óriáskivetítő gondoskodik, több ezer wattnyi hang társaságában. Idén azonban újabb elemmel gazdagodott a buli hangulata: a jótékonysággal.

Mindenki segíthet
Az idei év úttörő kezdeményezésének lényege, hogy a Oxygen-Merida Spinning Night jegytulajdonosainak nagy része nem szeretne végigtekerni 5-6 óránál többet. Amennyiben ők is úgy akarják, a pihenőidejük során lehetőségük lesz átengedni bringáikat azoknak, akik csatlakoznak a jótékonysági kezdeményezéshez, s akik szívesen tekernének 1, 2, 3 vagy akár több órát is úgy, hogy ezzel a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek gyógyulását támogatják. Az átengedett bringákon felül 15 jótékonysági bringa is csatarendbe lesz állítva, amely összesen 120 tekerési alkalmat jelent.

Hogyan lehet csatlakozni a jótékonysági tekeréshez?
Első lépésben regisztrálni kell ingyenesen a www.meridanight.oxygenwellness.hu oldalon, a regisztráció menüpontra kattintva, a jótékonysági jegyet kiválasztva. A szeptember 8-i a rendezvényen az így regisztráltak egy egyedi látogató karszalagot kapnak, amivel átvehetik a korlátozott rendezvény csomagot és beléphetnek az eseményre. Amennyiben üres bringát találnak, amit a tulajdonosa egy sárga szalaggal jelez, akkor bátran elfoglalhatják azt és letekerhetik az adott órát. (A megjelölt bringákon minden tekerési lehetőség egy órára szól, illetve maximum annyi ideig, ameddig tulajdonosa szeretné átengedni a bringát, ez után pedig vissza kell adni neki a gépet. A bringa átengedésével így a jegytulajdonos is hozzájárul a jótékonysági akció sikeréhez, hiszen ő teremtette meg a lehetőséget a gyűjtésre! A kifejezetten e célra hadrendbe állított jótékonysági bicajok tekintetében helyszíni koordinátor segít eligazodni. A jótékonysági jeggyel rendelkezők számának függvényében ezeken akár egymás után több óra is letekerhető lesz.)

A tekerést követően az adott óra ellenértéke, azaz 1.700,- Ft/óra a színpadnál elhelyezett plexi becsületkasszába lesz bedobható. Az így összegyűlt pénzt a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára utalják át, így aki teker, a beteg gyermekek gyógyítását is támogatja.