• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ápolj otthon! – hiánypótló segítség családtagok számára

Egészségmagazin 2023.10.16 Forrás: Weborvos
Ápolj otthon! – hiánypótló segítség családtagok számára

A Richter Anna Díjas Széni-Dégi Fanni szakápoló és szakértői csapata több hónapnyi munka után elkészült a támogató weboldallal.

Támaszt nyújt, hogy támaszt nyújthassanak. Ezzel a szlogennel indult el az apoljotthon.hu, ami oktatóvideókkal, listákkal, tanácsokkal segíti a laikusokat az otthonápolásban. A Richter Anna Díjas Széni-Dégi Fanni szakápoló és szakértői csapata több hónapnyi munka után elkészült a támogató weboldallal.

– Akik otthonápolásra szorulnak, eleve kiszolgáltatott, zavarba ejtő helyzetben vannak, hiszen olyan szituációkba kerülnek családtagjaikkal, amit nem könnyű megélni. Az apoljotthon.hu oldal hatalmas segítség abban, hogy a laikusok e támogatás révén kevesebb félelemmel állhatnak szeretteik betegágya mellé, és az egész családot megterhelő feladatban nőjön a megélt szép pillanatok száma, a szorongás helyett a meghittségé, a szerető egymásra figyelésé legyen a főszerep – fogalmazott a Richter Anna Díj 2023-as projektzáró eseményén Szily Nóra.

Az ismert műsorvezető az október 10-i budapesti gálán beszélgetett az Ápolj otthon projekt ötletgazdájával, az egészségügyi szakdolgozó kategória győztesével. Széni-Dégi Fanni, az Orosházi Dr. László Elek Kórház szakápolója nap mint nap tapasztalja, hogy az elöregedő társadalom, a szociális otthonok túlterheltsége egyre nagyobb terhet ró az egészségügyi rendszerre. A kórházi osztályok „teltházzal” működnek, ezért az otthonápolás talán még soha nem került ennyire reflektorfénybe.

– Rengeteg tervezés, ötletelés, sok sok óra forgatás, cikkírás, grafikai tervezés után megvalósult az Ápolj otthon projekt. Az oldalt létrehozó csapat csodálatos emberekből áll, akik nélkül soha nem tudtam volna életre kelteni az elképzelt álmomat. Mindenkinek azt kívánom, ne legyen szüksége az általunk elkészített videókra, tanácsokra, de ha mégis úgy alakul az élete, segítségre lel az oldalunkon. A mostani állapot azonban csak a kezdet, nem dőlünk hátra, tele vagyunk ötletekkel és tettvággyal, hogy még több információval segítsük az otthoni ápolást – fogalmazott Széni-Dégi Fanni.

A Richter Anna Díj eseményén bemutatták az ötödik évad díjazott projektjeiről készült kisfilmeket is, íme az Ápolj otthon filmje.

Richter Anna Díj 2023 - Ápolj otthon!

A Richter Gedeon Nyrt. célja, hogy kezdeményezésével olyan projektek megszületését tegye lehetővé, melyek hozzájárulnak a hazai egészségügy és oktatás fejlesztéséhez, az ott dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéhez, össztársadalmi változásokat indítsanak el mindannyiunk életminőségének javítását is szolgálva, jelentős változást hozva a hétköznapokba. A 2018-ban elindított Richter Anna Díj az elmúlt öt évben huszonhat hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 104 millió forintból. Az október 10-én megrendezett premier eseményen kihirdették a hatodik pályázati időszak indulását is: november 26-ig nemcsak az egészségügyben, oktatásban dolgozók, de diákok, hallgatók kreatív ötleteit is várja a zsűri.

Legolvasottabb cikkeink