• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Naponta már csak kétszer megy a szex: a halálomon vagyok?

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

Ugyancsak egyénfüggő, melyik pár mikor érzi azt, hogy orvoshoz kell menniük a férfi merevedési zavara miatt.

Erről Kardos Róbert urológus-sebész főorvos beszélt a Weborvosnak. Mint mondta, praxisában előfordult olyan pár is, akik azért mentek el hozzá, mert a korábbi napi hat intim együttlét helyett már csak kétszer tudtak egymáséi lenni naponta. „Ilyen esetben az átlagos igények szerint aligha lehet szó merevedési zavarról, de tudomásul kell venni, hogy különböző emberek különböző mértékben kívánják a szexuális együttlétet és így különbözőképpen ítélik meg az esetleges zavarokat" – tette hozzá a főorvos.

Magyarországon egyébként egy átlagos pár havonta nyolc alkalommal él szexuális életet, ám a fentiek szellemében nagyok a különbségek. Ugyanakkor nehéz még csak megbecsülni is a szexuális-merevedési zavar miatt szenvedő párok arányát, hiszen a „zavar" alsó határának kijelölése az érintettek igényeitől függ. Így lehet, hogy problémamentesnek érezheti a szexuális életét az is, aki hetente, vagy kéthetente van együtt a párjával – feltéve, ha nincsen többre igényük.

A szexuális-merevedési zavarok ezzel együtt százezrek életét keseríthetik meg, pedig a legegyszerűbb esetekben tökéletesen elegendő a tablettás kezelés – folytatta Kardos Róbert főorvos. Mint mondta, a rövid ideig ható készítményeket nagyon jól kiegészítik azok, amelyek hosszabb ideig, akár harminchat órán át hatnak, vagyis ezalatt mindvégig képes a tabletta beszedője a hosszan tartó merevedésre. A szakember ugyanakkor a napi egy tabletta beszedésével folyamatos „akciókész" állapotot fenntartó készítményt tartja az igazi áttörésnek. „Ebben az esetben ugyanis nincs kényszer a szeretkezésre, nem kell számolgatni, hogy a mozi után egy romantikus séta még belefér-e az időbe. Óriási könnyebbséget jelent a férfinak és a nőnek egyaránt, hiszen visszaadja a spontán együttlét örömét" – fejtette ki a főorvos. Ugyan az „akciókész" állapot csak a tabletta szedésének ötödik napja után következik el, de éppen ezért ez a készítmény leginkább a stabil kapcsolatban élők számára ajánlható.

Kardos Róbert ugyanakkor figyelmeztetett: tablettaszedés előtt valamennyi esetben fontos az alapos kivizsgálás, hiszen a szexuális zavar súlyos betegségek tünete lehet és a szexuális élet csorbulása néha csak egy közelgő nagyobb vész előjele.

Legolvasottabb cikkeink