• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ne a hozzáállása legyen merev!

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

Biztonságos potencianövelő a merevedési zavar ellen, hamarosan jóval kedvezőbb áron.

 

Az örömteli, kiegyensúlyozott szexuális élet éppen olyan természetesen hozzátartozna mindkét nem életéhez, mint a levegővétel. Érdekes e kijelentés, főleg annak ismeretében, hogy mind gyakoribb probléma az „erősebbik" nem körében a potenciazavar, az ED (erectilis dysfunctio). És bár úgy tartja a fáma, hogy csak az idősebb urak körében van jelen a merevedési képtelenség, a hír nem igaz, sajnos egyre több húszon-harmincéves is küzd a szerelmi életében e hiátussal. Pedig a mérsékelt és a teljes impotencia együttesen a 40-70 év közötti férfiak minimálisan mintegy felét érinti.

A merevedési zavar a húszas éveikben járó férfiak 8%-át, az 50-esek 22%-át, a 60-asok 30%-át és a 70-esek 37%-át érinti. Sajnos hajlamosak kicsinyíteni a problémát, pedig ha tényleg odafigyelnének, tudnák, a szexuális képtelenséggel való orvoshoz fordulással akár infarktust, vagy a stroke-ot is meg lehetne előzni.

De nem mennek doktorhoz, ami megdöbbentő: a potenciazavar miatt nemi aktusra képtelen férfiak mindössze 11 százaléka (!) szed valami „javító bogyót", vagyis 89 százaléka nem fordul megoldásként orvoshoz. Igen, andrológushoz, vagy urológushoz kell menni és vényre felíratni a potencianövelő tablettát. Hogy miért? Mert a problémák 70 százaléka mögött szervi okok állnak, a többit vélhetően lelki tényezők idézik elő.

Bár az egészséges szexuális életet mindkét nem fontosnak ítéli, a Pfizer gyógyszergyár által tavaly készíttet egyedülálló felmérés eredményei szerint 9 országban – Közép- és Kelet-Európában, Törökországban, sőt még Izraelben is – a férfiak 58%-a, nők 64%-a elégedetlen a szexuális életével. (A százalékos különbségeken, Tisztelt Urak, van miért elgondolkodni…)

A Sexual Health and Overall Wellness Survey (SHOW, Szexuális Egészség és Általános Jólét) felmérés célja az említett országokban egyrészt a szexuális egészséggel kapcsolatos attitűdökre vonatkozó adatok gyűjtése volt, másrészt az, hogy segítséget nyújtson: az emberek jobban megértsék a szexuális egészségnek az életben betöltött jelentőségét.

A kutatásból egyértelműen kiderült, a szexuális élettel való elégedettség a pozitív életszemlélettel szorosan összefügg. Az optimális merevedés ugyan kulcsfontosságú a szexuális teljesítmény összetevőivel való nagyobb elégedettséggel, de mégis, a férfiak 60%-a az optimálistól elmaradó erekciót jelentéktelen problémának látja, vagy egyáltalán nem is foglalkoztatja. A hiányos erekció a szexuális együttlétek gyakoriságának csökkenésével társul. Úgy tűnik, az erekciójuk keménységével elégedetlen férfiak nem viszonyulnak kedvezően a merevedést javító gyógyszerekhez. Az orvos-beteg között a szexuális egészséggel és a merevedési funkcióval kapcsolatban folytatott beszélgetéseknek csupán negyedét kezdeményezi az orvos.

A merevedési zavarok előfordulása a korral nő és olyan betegségek tünete is lehet, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a depresszió, a magas koleszterin szint és különböző szív-, és érrendszeri megbetegedések. A merevedési zavar különböző gyógyszeres kezelések, sugárterápia és műtétek szövődményeként is felléphet.

A világ népességének fokozatos elöregedése következtében - a becslések szerint - a merevedési zavarral küszködő férfiak száma az 1995-ös 152 millióról 2025-re 322 millióra emelkedik. Az ED-re pedig leginkább kapcsolati problémaként tekintenek…

Ma már szinte nem találni embert, aki a kék kicsi tabletta nevét ne ismerné, vagy legalább hírből nem hallotta volna a sárgát, narancs sárgát, a bordót valamelyik reklámban, barát, barátnő útján. Éppen ezért döbbenetes, hogy ha van segítség a boldogsághoz, akkor miért nem élnek a lehetőséggel. Arról nem szólva, a szexuális élettel és az élet egészével való elégedettség szoros összefüggésben állnak.

De ne legyünk igazságtalanok, mert sokak körében a biztonságos szexhez a megfelelő védekezés éppen úgy hozzátartozik, mint a biztos szexhez a megfelelő, biztonságos potencianövelő használata. Vagyis, vannak, akik biztosra mennek, kudarckerülők, mindenképpen teljesíteni akarnak.

Mit jelent a fenti biztonságos potencianövelő kifejezés? Hát kérem, a világháló áldásos hatása mellett negatívumok is csatlakoznak az információáramláshoz. Például, amíg – a Pfizer mai sajtótájékoztatóján ékesen bizonyították – míg a gyógyszercég által kifejlesztett és gyártott kicsi kék tablettát orvosi rendelvényre bátran, sikerrel szedhetik a szerelemre vágyók potenciazavarban szenvedők, addig ennek és más tablettának a hamisítványainak hirdetései ott találhatók az interneten. Hirdetik, hirdetik, az érintettek – némi pénzmegtakarítást remélve – megrendelik. A hamisítványok megannyi veszélyes, akár halálos következményekkel szedhetők. Nem véletlen, hogy a világ számos országában nap, mint nap foglalnak le potencianövelőként ajánlott egészségkárosító hatású hamisított szereket. Az orvosok és a gyógyszergyártók a felelőtlen bűnözők – sőt bűnbandák – ellen másként nem tudnak védekezni, minthogy folyamatosan figyelmeztetnek: csak a vényre felírt, gyógyszerészektől patikában vásárolt, orvosi felügyelet mellett szedett potencianövelők használata a biztonságos.

Ami pedig a szer körüli árvitákat illeti, kétségtelen, hogy a patikában kiváltható potencianövelő bizony nincs ingyen. Miután hamarosan lejár a kék tabletta szabadalmi védettsége, vagyis megszűnik originális szernek lenni, minden bizonnyal azonnal megjelennek ennek generikus változatai. A gyártó ígéri, szándékai szerint 30 százalékkal olcsóbb lesz az általa előállított, az eredetivel egyező generikum.