Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából és olvadó étcsokoládé mousse-ból áll.
Megvan a 2013-as "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztes süteménye: Andrássy Katalin mesterműve, az Édes-nemes csokoládétorta! A nyertes ezzel elkápráztatta a Háziverseny zsűrijét, Mautner Zsófi gasztrobloggert (zsűrielnököt), Varga Margitot, a Zazzi cukrászda mestercukrászát és Szűcs Zsuzsannát, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusát. 100 g torta kalóriatartalma 126 Kcal, szénhidrátértéke pedig 17g. A csokimousse torta receptje - a többi kilenc döntős sütemény receptjével együtt - a következő hetekben sorban kerül majd fel az Alapítvány blogjára, a Cukkerbergre.
A Háziversenyt - amely a “Magyarország Cukormentes Tortája" program része - az Alapítvány azért hirdette meg, hogy megtalálja a legfinomabb és legegészségesebb, otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül, kalória- és szénhidrátszegény, tehát egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető. A versenyre csaknem 50 nevezés érkezett - ebből a zsűri tizet választott ki, amelyeket "élőben" kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak szeptember 4-én.
A "Magyarország Cukormentes Tortája" profi cukrászoknak szóló versenyét augusztusban a Ribizlihabos-almás réteges nyerte, a Nándori Cukrászda különlegessége. A győztest Magyarország Tortájával együtt hirdették ki az Országházban. A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdette meg 2012-ben először. A verseny az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium szakmai támogatását élvezi. A Ribizlihabos-almás réteges az ország számos cukrászdájában kapható.