• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Válogatót tart a DiaEuro csapat: helyszínváltozás!

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Szeretnél a magyar válogatott tagja lenni? Jelentkezz, és védd meg a bajnoki címet!

Március 23-án rendezik a DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság hazai válogatóját, ahová a szervezők továbbra is várják cukorbeteg sportolók jelentkezését. A válogatón résztvevő legkiválóbb játékosokból áll majd össze a magyar cukorbeteg futbal-válogatott, közülük tízen képviselik majd Magyarországot 2014. szeptember 1-5. között a balatonfüredi nemzetközi tornán. Hazánk annak köszönhetően nyerte el a sportesemény rendezési jogát, hogy a tavalyi válogatott aranyérmet szerzett Horvátországban.

A válogatóra olyan 18 éven felüli (felső korhatár nincs), cukorbeteg lányokat és fiúkat várnak, akik szeretnek sportolni – elsősorban focizni – és szívesen képviselnék Magyarországot. A magyar csapat edzője a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás, aki a csapatválogató szakmai vezetője is.

A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság teljes körű hazai megrendezését a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika Kft. és a Sanofi Magyarország vállalta magára. A Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság szakmai partnerként segíti a munkát, de a Magyar Labdarúgó Szövetség is a kezdeményezés mellé állt.

Az egyre népszerűbb sportesemény rendezési jogát Magyarország annak köszönhetően nyerte el, hogy a tavalyi tornán először szereplő hazai válogatott – a döntőben legyőzve Portugália csapatát – aranyérmet szerzett Zadarban. Az idei torna talán a tavalyinál is nagyobb kihívást jelent majd a résztvevők számára, hiszen a szervezők négy országgal több (összesen 16) jelentkezését fogadják el, és a 2013-ban szereplő nemzetekhez már csatlakozott Oroszország, de érkezett érdeklődés Brazíliából és az Egyesült Államokból is.

A magyar csapat 2014. március 23-án, vasárnap 10.30 órakor az FTC népligeti sporttelepén, az Elek Gyula Arénában (Kőbányai út 47/A, bejárat az Óázis kertészet felől) tartja nyilvános válogatóját, előzetesen jelentkezni a www.diaeuro.org oldalon keresztül lehet.

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt és szurkolót!