• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A kórházszövetség is beszáll a lobbizásba

Egészségpolitika Forrás: hirado.hu

Készek akár személyekre lebontva is kijárni a kényszernyugdíjas pozitív elbírálását.

Csaknem 3000 egészségügyi dolgozót érintett a kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározat, közülük mintegy kétezren adták be kérelmüket, hogy tovább dolgozhassanak az ágazatban - mondta a Duna Heti Hírmondó című műsorában a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke. Velkey György megerősítette, hogy megérkezett az intézményekhez azoknak a névsora, akiknél a szaktárca jóváhagyta a továbbfoglalkoztatást. Elutasító jellegű határozatok azonban egyelőre nem érkeztek. Ez némi bizonytalanságot keltett, mivel a megkapott listából sokan azt feltételezték, hogy aki nincs rajta, azt automatikusan elutasították - tette hozzá.

Velkey György jelezte, hogy a szervezet egyelőre nem összesítette, melyik intézményben, hányan kapták meg a jóváhagyást, mivel Szócska Miklós egészségügyi államtitkár többször utalt arra, hogy a listák még nem véglegesek, és újabb határozatok várhatók. Az érintettek most nagy izgalommal várják a további híreket, mert nagyon sok olyan orvos, asszisztens és ápoló van a kórházakban, akiknek a munkájára nagy szükség van - mondta a leendő elnök, aki szerint a dolgozók értesítésének módja nem volt szerencsés, ezért - mint mondta - szertnék, ha az ilyen típusú döntések eredményét a tárca méltányosabb módon hozná az érintettek tudomására.

A szakember szerint nagyon sok, hiányszakmákban foglalkoztatott egészségügyi dolgozót érint az ügy, akiknek ha kiesik a munkája, akkor megbénulhat az ellátás, ez akár jelenthet egyetlenegy embert is, ha olyan helyen dolgozik. Azt is figyelembe kell venni, hogy az egészségügyben egy kiképzési ciklus akár több tíz évig is tarthat, ezért az ágazatban más logika érvényesül, mint nagyon sok más szakmában, sok szakember nehezen, csak nagyon hosszú idő után lenne pótolható - tette hozzá.

Velkey György bízik abban, hogy az elmúlt években kialakult egy olyan jó egyeztetési és együttműködési rendszer az államtitkárság, a kórházszövetség és más szakmai szervezetek között, amiben szót értenek egymással, és - mint mondta - úgy tűnik a kormány egészségpolitkusai értik és megértik ezt a problémát. A szakember reméli, hogy a döntések is ezt fogják tükrözni, ha azonban kulcspozíciók esetében születik elutasító határozat, a szövetség kész akár személyekre lebontva is kijárni a pozitív elbírálást - tette hozzá. Itt megnézheti videón is