• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

A Magyar Orvosi Kamara közleménye

Egészségpolitika Forrás: MTI - ÖS

"A Közgyűlés által megerősítve végezzük tovább a ránk szabott feladatokat".

Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlése a közeli napokban minősített többséggel erősítette meg a Kamarát vezető elnök és az elnökség minden tagját, visszautasítva ezzel az időközben lemondott felügyelőbizottság kezdeményezését az elnökség eltávolítására.

Bár mindez valójában köztestületünk belügye, a felügyelőbizottság volt vezetőinek folyamatos, rágalmazásig menő felelőtlen vádaskodása, és egy őket támogató szűk, ám annál elszántabb csoport akciózása, mely a közelmúltban folyamatosan kiemelt médiafigyelmet kapott anélkül, hogy arra a Magyar Orvosi Kamara a médiaegyensúly jegyében megfelelően reagálhatott volna, a következőket jelentjük ki.

1.) Köztestületünk tagjainak adatait mindenkor a fennálló szabályok betartásával és a tagság érdekeit szem előtt tartva kezeltük és kezeljük. Ennek jegyében közel három éve valamennyi MOK tag egy olyan csoportos élet- és balesetbiztosítás védelme alatt áll, melynek következtében több száz kollégánk, illetve örököse igen jelentős kártérítésben részesült. E biztosítás kiemelt szolgáltatásunk, melyet tagjaink közmegelégedésre kívánunk a jövőben is fenntartani, fejleszteni.

Az Adatvédelmi Biztos figyelmeztető észrevételeire részletes választ adtunk, együttműködési készségünket fejeztük ki, a folyamat lezárultával természetesen erről is készséggel adunk tájékoztatást.

2.) A Magyar Orvosi Kamara gazdálkodási feladatait évtizedek óta többek között 100%-os tulajdonában álló kft-i útján végzi. E tevékenység kizárólag a tagság számára nyújtott legelőnyösebb pénzfelhasználás érdekében, a mindenkor fennálló törvények és pénzügyi szabályozók maradéktalan betartásával, évről évre a legmagasabb szintű könyvvizsgálói audit ellenőrzése mellet történik. Időközben több alkalommal zajlott Kamaránknál különböző, arra feljogosított állami szervek ellenőrző vizsgálata (Ász, vámhatóság, stb.), mely minden alkalommal negatív eredménnyel zárult, mindent rendben találtak.

A 100 milliós vagyonvesztésről, szabálytalan pénzügyi tevékenységről szóló híresztelés, melyet a volt felügyelőbizottság terjeszt nem egyéb közönséges rágalmazásnál. Ezért a felelősség őket terheli.

3.) Köztestületünk valamennyi feladatát – így munkatársaink javadalmazását, valamint a működésünk során felmerülő egyéb költségek ellentételezését is – évente meghatározott költségvetési kereteken belül, azok szigorú betartásával, és a pénzügyi évet követő, a teljesítésről szóló részletes beszámoló testületi elfogadásával végzi. Ezért az ezzel kapcsolatosan közzétett kifogások nemcsak szakszerűtlenek, de megalapozatlanok is, melyekre egy szabályszerűen bonyolított ellenőrzés során a felügyelőbizottság tételesen választ kaphatott volna.

Sajnálatos módon azonban ezt mellőzve egyenesen a nyilvánosság elé fordult, kezdte meg vádaskodását, mely mára állítólag bűnügyi feljelentés megtételéig ment. Ez nagyon súlyosnak látszó bejelentés, melynek sem okát, sem tartalmát nem látjuk és nem értjük.

A Közgyűlés által megerősítve végezzük tovább a ránk szabott feladatokat, az eddig megszokott módon és keretek között. Köztestületünk nyitott minden szabályszerű vizsgálat előtt, azonban a nemtelen rágalmazással szemben tehetetlen, a megalapozatlan vádaskodást visszautasítja, a média szereplőitől pedig a jövőben is elvárja az egyenlő elbánást.

Magyar Orvosi Kamara elnöksége

Legolvasottabb cikkeink