• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Akciószövetség: Ne szavazzák meg az adócsökkentést!

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség tagjai arra kérik a képviselőket, ne vegyék el a 120 milliárdot.

Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség 2015. május 27-én levelet küldött a Magyar Országgyűlés képviselőinek. A levélben felhívtuk a figyelmüket arra, hogy a humánerőforrás krízis miatt a biztonságos betegellátás feltételei nem adottak, és a helyzet azonnali beavatkozást igényel! Köszönhetően minden magyar állampolgár áldozatos munkájának a Magyar nemzetgazdaság jól teljesít, ezért lehetőséget látunk arra, hogy az ágazatban dolgozók bérrendezése oly mértékben folytatódjon, hogy a humánerőforrás krízisre megfelelő megoldást nyújtson.

Ennek érdekében kértük az országgyűlési képviselőket, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentését NE SZAVAZZÁK MEG! Sőt tegyenek meg mindent, hogy az így felszabadult közel 120 milliárd Forint az ágazatban dolgozók bérrendezésére fordítódjon - tudatta az akciószövetség közleménye.

Íme a levél:

Tisztelt Képviselő Úr / Képviselő Asszony!

Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség tisztelettel kéri az Ön segítő közreműködését az egészségügyi ellátórendszer problémájának megoldásában.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók nevében arra kérjük, hogy a költségvetés tárgyalása és elfogadása során olyan javaslatokkal éljen és olyan döntést hozzon, amely minden választópolgár közös érdekét figyelembe veszi. Ha az egészségügyi ellátást biztonságos szolgáltatásként, hálapénz mentesen, a legmagasabb szakmai színvonalon és nyugodt, kiegyensúlyozott és a szakmai feladatára maximálisan koncentrálni tudódó szakszemélyzettel biztosítjuk, az az egész magyar társadalom érdekét szolgálja.

Az egészségügyi rendszer évtizedek óta fennálló és egyre súlyosbodó problémái elérték azt a kritikus pontot, amely gyors és határozott beavatkozás nélkül a biztonságos betegellátást veszélyezteti.. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a probléma teljes körű megoldása hosszú folyamat eredménye lesz, azonban úgy véljük, azonnali beavatkozásra van szükség.

Az egészségügyben dolgozók törvényes munkaideje a 72 órát is elérheti, a dolgozók 80%-a többműszakos, vagy folyamatos munkarendben dolgozik, nagy a felelősség és az egészségügyi kockázat, a szakképzettség megszerzéséhez szükséges időtartam itt a leghosszabb. Ennek ellenére az egészségügyi dolgozók átlagkeresete pótlékokkal együtt 2015-ben 142 047 Ft volt. Ez az összeg, a közszféra utolsó előtti helyére elegendő, ha a- közszférára általában nem jellemző - túlóra és műszakpótlékokkal korrigáljuk, akkor az egészségügyben dolgozók átlagkeresete az utolsó helyen áll a közszféra kereseteinek rangsorában. Ennek és a rossz munkafeltételeknek tudható be, hogy dolgozók ezrei hagyják el évente az egészségügyi ágazatot, nagyrészt külföldön vállalnak munkát.

Köszönhetően minden magyar állampolgár áldozatos munkájának a Magyar nemzetgazdaság jól teljesít, ezért lehetőséget látunk arra, hogy az ágazatban dolgozók bérrendezése oly mértékben folytatódjon, hogy a humánerőforrás krízisére megfelelő megoldást nyújtson.

Ennek érdekében kérjük a tisztelt országgyűlési képviselő Úrhölgyet/Urat, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentését

NE SZAVAZZA MEG!

Sőt tegyen meg mindent, hogy az így felszabadult közel 120 milliárd Forint az ágazatban dolgozók bérrendezésére fordítódjon!

Egy ilyen nagyságrendű forrásra lenne szükség ahhoz, hogy az egészségügyi ágazatban dolgozó mintegy 100 000 ember az életpályamodellekkel érintett dolgozókhoz hasonló nagyságrendű béremelést kapjon, és megállítható legyen a külföldre áramlás folyamata.

Budapest, 2015. május 13.

Tisztelettel:
Autonóm Területi Szakszervezet
Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeteinek Önálló Területi Szövetsége
FAKOOSZ-Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége
Független Egészségügyi Szakszervezet
Magyar Orvosok Szövetsége
Magyar Rezidens Szövetség
Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége