• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az Egészség Érték! - figyeljünk étkeinkre!

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

A programot támogatja a Magyar Kórházszövetség és a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT Társadalmi Alapítvány kezdeményezésére útjára indul az Egészség Érték! címet viselő program, együttműködésben a Magyar Kórházszövetséggel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal. A program ötletgazdái és szervezői a helyes táplálkozást kívánják szorgalmazni a betegséggel küzdők körében, és hozzá kívánnak járulni a betegség megelőzéséhez a szemlélet formálásával.

A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT Társadalmi Alapítvány a hazai organikus élelmiszerek bevezetését tűzte ki célul a közétkeztetésben, az egészségügyi intézményekben, illetve az ott működő büfékben. A program részeként hazai városokban tartanak előadásokat, termékbemutatókat az egészséges magyar élelmiszer-alapanyagokról és feldolgozott termékekről. A sorozat a Vidékfejlesztési Minisztérium projektjeinek bevonásával, a Magyar Piac Szövetkezet modellje alapján szerveződik. A helyi termékek népszerűsítése, a helyben megtermelt élelmiszerek fogyasztásának szorgalmazása a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt programja is.

A nagyszabású rendezvényeken egészségügyi szakemberek, táplálkozási szakértők, és élelmiszer-előállítók vesznek részt és nyújtanak tájékoztatást. Organikus és biogazdálkodóktól, valamint az egészségügyben, a közétkeztetésben, és a vendéglátásban tevékenykedő szakemberektől a napi gyakorlatban hasznosítható tanácsokat és javaslatokat is kaphatnak az egészség- és környezettudatos érdeklődők. Kóstolókat szerveznek, receptjavaslatokat adnak, organikus ételek-italok, tájékoztató kiadványok jelennek meg.

A megállapodás ünnepélyes aláírása 2013. április 19-én, Siófokon volt a Kórházszövetség XXV. Kongresszusán. Az aláírók: Dr. Velkey György, a Kórházszövetség elnöke, Rácz Jenő, a Kórházszövetség előző elnöke, Svébis Mihály, a Kórházszövetség jelölt elnöke, továbbá Konrád Istvánné, a Magyar Piac Szövetkezet elnöke. Az Alapítvány képviseletében Dr. Svastics Egon elnök, Lőrinczné Táborfi Julianna igazgató és Kovács A. Magdolna projekt- kommunikációs igazgató látta el kézjegyével a dokumentumot. Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. Írásban köszöntötte a kezdeményezést Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.