• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Babahalál: rendkívüli vizsgálat a miskolci kórházban

Egészségpolitika Forrás: Weborvos - MTI

Az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét.

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága az Országos Tisztifőorvosi Hivatalon keresztül 2013. augusztus 8-án azonnali vizsgálatot indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai Osztályán sajnálatosan bekövetkezett halálesetekkel kapcsolatban - tudatták közleményben.

Az osztályon néhány nap alatt több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani. A Kórház jelentési kötelezettségének eleget téve 2013. augusztus 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét (NSZSZ) tájékoztatta. Mivel az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét, az egészségügyi hatóság járványügyi vizsgálatot kezdett.

A Kórház azonnal meghozta a legfontosabb járványügyi intézkedéseket: átszervezték az érintett osztályon az elhelyezést, a higiénés rendszabályok fokozott betartása mellett folyamatos ellenőrzést végeznek, illetve jelentő szolgálatot működtetnek. Az elhunyt koraszülöttektől vett mintákat az OEK Nemzeti Referencia Laboratóriumában jelenleg is vizsgálják.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), illetve a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) megtette a szükséges lépéseket, óvintézkedéseket és erről folyamatosan tájékoztatja az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságát. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van - áll az államtitkárság közleményében.

Rendkívüli vizsgálatot rendelt el Orbán Viktor
"A Miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban történt koraszülött halálesetek miatt" - írta az MTI OS-en keresztül kiadott közleményében a Kormányzati Információs Központ. "A Miniszterelnök utasította dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és dr. Török Krisztinát a GYEMSZI főigazgatóját és dr. Paller Judit országos tiszti főorvost, hogy haladéktalanul kezdjék meg a helyszínen a vizsgálatot. A Miniszterelnök utasította a GYEMSZI-t, hogy a vizsgálat idejére függessze fel a Kórház igazgatóját (vélhetőleg az állásából - a szerk.). A Kormány az Ügyészségen bejelentést tesz az ügy körülményeinek kivizsgálására"- ígérte a közlemény. Csiba Gábor, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója hétfő este az MTI-nek elmondta: örül annak, hogy van egy ilyen vizsgálat. "Vizsgálják ki, és várom az eredményt" - tette hozzá.

Az RTL Klub Híradó információi szerint 8 kisbaba halt meg augusztus eleje óta a miskolci megyei kórházban - az adás itt megtekinthető

Szócska Miklós nyilatkozata a vizsgálat ügyében