• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Bajcsy Kórház: Még közelebb az emberekhez

Egészségpolitika 2022.08.01 Forrás: Weborvos
Bajcsy Kórház: Még közelebb az emberekhez

"A Bajcsy Kórháznak mindkét területen évtizedes tapasztalatai és kiváló híre van, ezt szeretném a legújabb digitális megoldásokkal még tovább erősíteni".

Az országos kórházi főigazgató 2022. augusztus 1-től dr. Óváry Csaba PhD-t nevezte ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatójává (képünkön). Az új főigazgató a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő főigazgatói székéből érkezik a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba.

„A dél-pesti régió meghatározó egészségügyi ellátójának számít a napokban 90. születésnapját ünneplő Bajcsy-Zsilinszky Kórház. A kórház falain kívül kevesen tudják, hogy közösségünk jelentős tudományos és szakmai múlttal büszkélkedhet, hiszen 1932 óta a legmodernebb orvosi technológiákat meghonosító folyamatos fejlődés jellemzi tevékenységünket. Ráadásul a kórházi ellátáson túl több szakrendelőt irányítása is a feladatunk, így igazán az emberekhez közeli egészségügyi ellátást tudunk megvalósítani. Természetesen szoros kapcsolatot ápolunk centrumkórházunkkal, a Dél-Pesti Centrumkórházzal, valamint a Semmelweis Egyetemmel, amelynek Oktatókórháza vagyunk” – emelte ki a mai naptól kinevezett főigazgató a ma délután tartott intézményi állománygyűlésen.

„Nagy és sikeres elődök után vezethetem a Bajcsy Kórházat, egy olyan környezetben, amelyben felértékelődik a lakossággal kialakított kiváló kapcsolat és a járó- és fekvőbeteg ellátás közötti szoros együttműködés. A Bajcsy Kórháznak mindkét területen évtizedes tapasztalatai és kiváló híre van. Elsősorban ezt a két területet szeretném a legújabb digitális megoldásokkal még tovább erősíteni, és az emberek számára még könnyebben elérhetővé tenni, amellett, hogy az osztályvezető főorvosi karral, orvosainkkal és szakdolgozóinkkal még nagyobb hangsúlyt fektetünk a kompromisszummentes szakmai munkára” – határozta meg szakmai jövőképét az új főigazgató.

Óváry Csaba orvosi diplomáját 1994-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte. Pályafutását Budapesten, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, az akkor alakult Agyérbetegségek Országos Központjában kezdte, majd ezzel párhuzamosan a Pulzus Egészségközpont Stroke Ambulanciáján dolgozott. 2000-ben szakvizsgázott neurológiából, 2001-ben Japánban a Research Institute for Brain and Blood Vessels munkatársaként dolgozott. Hazatérve az International Medical Center Stroke ambulanciáján és az OPNI-ban neurológusként, majd az OPNI bezárása után, 2008-2010 között, a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház- és Rendelőintézet orvosigazgatójaként dolgozott.

2010-2012 között az Országos Idegtudományi Intézet Neurológia, Stroke és Epilepszia Osztályának osztályvezető-helyettese, 2012-2014 között az OITI szakmai igazgatója, 2014-2018 között az ekkor már Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvosigazgatója, 2018 februárjától 2021 márciusáig főigazgatója. 2021 áprilisától 2022 július végéig a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő főigazgatója.

2014-ben MSc. egészségügyi menedzser diplomát, 2015-ben PhD-fokozatot szerzett. Számos tudományos közlemény, szakcikk és könyvfejezet szerzőjeként kiemelt szakterületei a stroke-epidemiológia, stroke-ellátás szervezése, a ritka stroke-etiológiák és az egészségügyi menedzsment. Jelenleg az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok Neurológiai Tagozatának elnöke, a Magyar Stroke Társaság alelnöke.

Legolvasottabb cikkeink