• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Balesetbiztosítást kap minden véradó

Egészségpolitika Forrás: Weborvos - MTI

Csak a biztosítás kifizetésének igényét kell jeleznie a véradónak és igazolnia, hogy kórházban volt.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) az UNION Biztosítóval együttműködve 2016. január elsejétől speciális balesetbiztosítást ajándékoz minden véradója számára. Az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez. A kezdeményezés célja kettős: egyrészt a véradók önzetlen segítségének viszonzása, másrészt új donorok megszólítása és bevonása a véradók körébe - tudatta a szolgálat közleménye.

Magyarországon mintegy 4 millióra tehető a potenciális véradók száma, ám közülük mindössze 250 ezren adnak vért. Ez a negyedmillió ember a bázisa a hazai biztonságos vérellátásnak, ezért fontos, hogy minden lehetséges eszközzel visszajelezzük feléjük, mennyire nélkülözhetetlen szerepük van az életmentésben és gyógyításban.

„Az önkéntes véradók rengeteget tesznek az egészségügyért, most végre az egészségügy is tesz értük. Ez a balesetbiztosítás azokat támogatja majd a felépülésben, akik segítettek másokon, amikor egészségesek voltak." A véradókat akár otthon, akár utcán éri baleset, vagy extrém sport űzése közben sérülnek meg, nem kell aggódniuk, mert az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez, amely egy évre szóló, évente hosszabbítható biztosítást jelent, akár 50 napon keresztül is. Ehhez nem kell más tenniük az embereknek "csak" vért adniuk évente legalább egy alkalommal!" – hangsúlyozta Dr. Jákó Kinga, az OVSZ főigazgatója az új szolgáltatásról szóló sajtótájékoztatón.

Jákó Kinga később, az MTI-nek elmondta, csoportos balesetbiztosításról van szó. Az OVSZ vállalta, hogy aki akár egyszer is adott vért 2015-ben, annak javára balesetbiztosítást köt. Ez valamivel több mint 267 ezer embert érint - tette hozzá.

Közölte: a biztosítás egy évig érvényes, tehát ha az érintettek közül bárkit baleset ér és kórházi kezelésre szorul 2016. január 1-je és 2016. december 31-e között, akkor a kórházban eltöltött napokra háromezer forint jár a biztosítótól. Kitért arra, hogy az OVSZ az egész éves biztosítást befizeti, így a véradóknak ehhez nem kell hozzájárulniuk.

A szerződés automatikus, az ügyintézés egyszeri, elektronikus úton történik, csak a biztosítás kifizetésének igényét kell jeleznie a véradónak és igazolnia, hogy kórházban volt - tájékoztatott Jákó Kinga.

A szolgálatnak nem kellett többletforrást igényelnie e célra. Az OVSZ az Union Biztosítóval együttműködve segíti a véradókat, az elérhető dokumentumok és tájékoztatás megtalálható a vérellátó szolgálat és a biztosítótársaság honlapján is.