• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kásler: 2800 milliárdnál több jut az egészségügyre

Egészségpolitika 2021.05.30 Forrás: MTI-OS nyomán
Kásler: 2800 milliárdnál több jut az egészségügyre

A 770 milliárdos többlet a rendszer teljes átalakítását, a minőség fejlesztését, technológiák megújítását, az infrastrukturális fejlesztéseket szolgálja.

Jövőre több mint 2800 milliárd forint jut az egészségügyre, így folytatódhat az ágazat átfogó fejlesztése, közölte Kásler Miklós az Életközelben című videó interjúban. Az emberi erőforrás miniszter beszélt a járvány visszaszorulásának okairól, a további oltakozás fontosságáról, s ebben a háziorvosok kiemelkedő szerepéről. Beszélt Karikó Katalin kitüntetéséről, és arról is, hogy mi hangzott el közöttük a négyszemközti találkozón. Végül a miniszter nem rejtette véka alá fiatalabb kori sportos életvitelét, szurkolói kötődését sem.

Máltán kívül az európai kontinensen egyetlen olyan ország sincs, amelynek az átoltottsága hasonlítható lenne Magyarországhoz – mondta a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban. Hozzátette: A britek esetében valamivel magasabb az átoltottság és abban a helyzetben vagyunk, vigyázó szemeinket Londonra vetjük a járványügyi kérdések esetében.

A hazai vírushelyzettel kapcsolatban rámutatott, hogy habár a járvány visszaszorult a tömeges oltások miatt, a vírus itt van közöttünk. Aki nem oltatja be magát azzal játszik, hogy megkapja a fertőzést – figyelmeztetett mindenkit.

Az online oltásregisztrációjával kapcsolatban megkérte a családi orvosokat, hogy keressék fel a rosszabb társadalmi körülmények között élőket, akik vagy nem tudják kezelni a modern technikát, vagy nincs nekik. 

Az egészségügy 2022-es költségvetése kapcsán elmondta: a következő évben több mint 2800 milliárd forint lesz. Az idei évhez képest pedig jövőre 770 milliárd forinttal több jut egészségügyi kiadásokra. Ez a rendkívül nagy összeg a magyar egészségügy teljes átalakítását, a minőség fejlesztését, technológiák megújítását, infrastrukturális fejlesztéseket szolgál – sorolta a tárcavezető.

A héten átadta prof. dr. Karikó Katalinnak a koronavírus elleni messenger RNS vakcina kifejlesztéséért a Semmelweis-díjat. Ezzel kapcsolatban kifejtette: Semmelweis Ignác is és Karikó Katalin az igaza birtokában kitartott az elképzelése mellett. Karikó Katalin joggal kapta meg a magyar kitűntetések szinte mindegyikét, köztük Semmelweis díjat.

A sporttal kapcsolatos kötődésével kapcsolatban a tárcavezető arról is beszélt, hogy amíg a gimnáziumban főleg tornázott, addig az egyetemen és azután szinte minden nap teniszezett. "Most is annak köszönhetem a megmaradt kondíciómat, amit fiatalabb korban a sport adott egy egész életre", tette hozzá.

A miniszter a videó végén elmondta, hogy nagy öröm volt a találkozás Jónyer István asztaliteniszezővel, akit Monspart Sarolta halála után választottak a Nemzet Sportolójává. Ha olimpiai sportág lett volna az asztalitenisz, akkor biztos vagyok benne, hogy Jónyer többször olimpiai bajnok.

Legolvasottabb cikkeink