• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Önkormányzati Egészségügyi Napok Téli Szimpózium

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Megpróbáljuk felvázolni a tervezett beavatkozások hatásait és elkerülhetetlen mellékhatásait.

Legutóbbi nagy sikerű nyár végi Egészségügy 5 Dimenzióban című konferenciánk zárószavaiban ígéretet tettünk arra, hogy Téli Szimpóziumunk alkalmából visszatérünk Zombor Gábor államtitkár úr által felvázolt egészségügy-politikai elképzelések sorsára. A terminus lejárt. Itt az ideje, hogy megnézzük mi változott, mi valósult meg és mi készül éppen az egészségügy-politika alkotóműhelyében? Ezekre a kérdésekre kívánunk fókuszálni február 24-én az Önkormányzati Egészségügyi Napok Téli Szimpóziumán – invitálnak a szervezők.

Mi történt eddig? A Semmelweis Terv időszerűségének vizsgálata után az EMMI decemberben a kormány elé terjesztette az „Egészséges Magyarország 2014-2020 Egészségügyi Ágazati Stratégia" című koncepciót, mely kijelöli/bemutatja az egészségügyi ágazat számára a további irányokat. E - nem végleges, tervezési változat- szerint „Kormányzati prioritás: a prevenciós tevékenységek erősítése, az egészségügyi alapellátás új alapokra helyezése, a járóbeteg-szakellátás megerősítése, és egy fenntartható, jól működő, hatékony intézményrendszer kialakítása…a köz és a magán ellátások szétválasztásával" – olvasható a terv bevezetőjében. A dokumentum számos konkrét – már korábbról is ismert cél mellett - több olyan részleteiben ki nem fejtett innovatív elképzelést is tartalmaz, ami első látásra némi aggodalomra adhat okot, de mindenképpen értelmezésre, magyarázatra szorul. Azóta az események felgyorsultak…

Miről kívánunk szólni? Téli Szimpóziumunk célja nem is lehetne más, mint összegyűjteni, megismerni/megismertetni az ágazati tervekkel összefüggő hiteles információkat és a megvalósításukkal kapcsolatos kormányzati, szakmai és érdekképviseleti állásfoglalásokat egyaránt. Programunk kialakításánál koncentrálunk azokra a különös jelentőséggel bíró részletekre, amik a stratégiai tervből (értelemszerűen) kimaradtak. Választ keresünk a mit, mikor, hogyan, miből, kivel, mivel? - alapkérdésekre. Megpróbáljuk együtt(!) felvázolni az egyes tervezett beavatkozások hatásait és elkerülhetetlen mellékhatásait egyaránt.

Közös céljaink megvalósítása érdekében konferenciáinkat támogató szakmai, érdekvédelmi szervezetek, valamint rendezvényeink szervező bizottsága nevében

tisztelettel meghívjuk Önt az Önkormányzati Egészségügyi Napok Téli Szimpóziumára, mely 2015. február 24-én 9:00 órai kezdettel kerül megrendezésre Budapesten, a Danubius Health Spa Resort Hotel Margitsziget, Star Auditóriumában.

Kérjük, tekintse meg programunkat!

Ne feledje: programunk a felgyorsult egészségügy-politikai események hatására még változhat, és minden bizonnyal változni is fog.

Kérjük, figyelje honlapunkat: www.oen.hu. Jelentkezési lap és részletek a konferencia honlapján.

Találkozzunk februárban az ÖEN Téli Szimpóziumán!

Legolvasottabb cikkeink