• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Országos háziorvosi bojkottra szólít az orvos

Egészségpolitika Forrás: giulio.freeblog.hu

A háziorvosok összefogására van szükség. A kormány meglop minket - figyelmeztet a kolléga.

"Egységesen MINDENKI tagadja meg az új (szintén törvénysértő) szerződések aláírását az önkormányzatával 2013-tól, mert ez által a tulajdonjogát kockáztatja. Ami viszont alkotmányosan (Alaptörvény szinten) védett. Így a jelenlegi Praxistörvény önkormányzati szerződés része közjogilag érvénytelen, hiszen a legmagasabb jogforrással ellentétes" - írja az Igaz - nem igaz blogon Dr. Ugrai Tamás. Felhívása és érvelése az alábbi írásban:

"Felhívás országos szinten az új önkormányzati szerződések bojkottálására, indokolással!

Az ÖNÁLLÓ orvos, törvényi utasítás alapján területi ellátásra kötelezett a tulajdonolt praxisában.  Az önkormányzat ugyanúgy törvényi kötelezett, hogy vele és CSAK vele tehet eleget az egészségügyi alapellátási kötelezettségének!
Miért? Azért, mert az alapellátást folyamatosan területi ellátással kell biztosítania, aminek a személyi feltétele az ÖNÁLLÓ orvos, aki törvényi utasításra: Öotv. 2.§.(2), Vhr. 3.§.(1), önálló orvosi tevékenységet végez. Ami azonos a folyamatos tulajdonjog gyakorlással.

Ebből érthetően következik az, hogyha kormányrendeleti jogkörben visszavonják a jogtulajdonos szolgáltatójának a működési engedélyét, az ellentétes a magasabb szintű törvényi utasítással, tehát az ilyen jogi aktus KÖZJOGILAG SEMMIS.

Ennek a gyakorlati útja az szokott lenni, hogy az önkormányzat kirúgja az orvost, az ÁNTSZ pedig visszavonja A SZOLGÁLTATÓTÓL a működési engedélyt, miközben a törvényi kötelezettséget meghatározó praxisjog és praxisengedélye változatlan.  Tehát az önkormányzati szerződésbontás indukál
egy kormányrendeleti szintű  törvénysértést.

Erről az oldalról megközelítve is: NINCS SZÜKSÉG a törvényi kötelezettség folyamatos nyújtásához önkormányzati szerződésre. De valójában MEG SEM KÖTHETŐ, mert minden szerződés felbontható. Törvényi kötelezettségre viszont NEM szerződhetnek az érintett jogalanyok.

Javaslatom! Egységesen MINDENKI tagadja meg az új (szintén törvénysértő) szerződések aláírását az önkormányzatával 2013-tól, mert ez által a tulajdonjogát kockáztatja. Ami viszont alkotmányosan (Alaptörvény szinten) védett. Így a jelenlegi Praxistörvény önkormányzati szerződés része közjogilag érvénytelen, hiszen a legmagasabb jogforrással ellentétes.
Ha nem tagadják meg a jelenleg praktizáló ÖNÁLLÓ orvosok most ezt egységesen, akkor meredeken tovább csökken a praxiseladási esély, mert a fiatal orvosok nem olyan eszetlenek, hogy megvásároljanak önkormányzat által szerződésbontással megsemmisíthető tulajdont!

Mi sem vásárolnánk így praxist, tehát a feladat ránk vár, valamennyi ÖNÁLLÓ orvosra.  Ha egységesen lépünk fel, és egyszerre, kíváncsi lennék rá, hogy visszavonná-e az ország összes ÖNÁLLÓ orvos EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓJÁTÓL az ÁNTSZ (egyébként is törvénytelenül) a működési engedélyét!" - áll a felhívásban.