• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Röntgenfilm-program: eladják a leleteinket

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

A bevételből a röntgenfilm-készlettel rendelkező egészségügyi intézmények fejleszthetnek.

Az 1997/XLVII. Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvény 2011. évi módosítása (CLXXVI. törvény) teszi lehetővé, hogy a képalkotó diagnosztikai felvételeket 30 év helyett 10 év után selejtezhessék az egészségügyi szolgáltatók.  A GYEMSZI által indított "Röntgenfilm program" célja országos szinten összefogni a selejtezett röntgenfilmek hasznosítását, mivel a rendelkezésre álló hatalmas filmmennyiség központosított értékesítése számos előnnyel jár úgy az értékesítő intézmények, mint a feldolgozók számára - tudatta közleményben a szervezet.

A programhoz minden, röntgenfilm-készlettel rendelkező egészségügyi intézmény csatlakozhat, így a GYEMSZI és az érintett egészségügyi szolgáltatók együttműködésében valósul meg a „Röntgenfilm-program", amelynek keretében a legjobb értékesítési kondíciók elérésére törekszünk.

A Röntgenfilm-program két lépésben valósul meg. Az első lépés a röntgenfilmek értékesítése, majd a második szakaszban kerül sor az egészségügyi intézmények képalkotó diagnosztikai eszközparkjának bővítésére, modernizálására.

Az egyes intézményektől elszállított röntgenfilm bevétele az adott intézményt illeti, a leadott mennyiség szerinti elszámolás alapján. Az összeg a digitális képalkotó diagnosztika modernizálására, illetve a tevékenységhez kapcsolódó infrastruktúra részbeni fejlesztésére fordítható. A program keretében megtörténik a leselejtezett röntgenfilmek országos szinten koordinált értékesítése, a begyűjtés és az elszállítás teljes körű lebonyolítása. A GYEMSZI feladata a nyilvános pályázat kiírása, a jelentkezők versenyeztetése, a szerződések elkészítése és megkötése. Ez a folyamat a résztvevő intézmények számára megkönnyíti a röntgenfilmek hasznosítását és lehetővé teszi a legkedvezőbb piaci ár realizálását, mivel a nagy tételben eladásra kínált röntgenfilm esetén szélesebb körű érdeklődés, és jelentős árverseny várható.

A GYEMSZI Intézményfelügyeleti Főigazgatósága prezentáció keretében mutatta be a programot több ország és szervezet kereskedelmi képviselőinek, a potenciális pályázók tájékoztatása érdekében. A GYEMSZI a közös programban részt vevő intézmények felhatalmazása alapján nyilvános, kétfordulós pályázatot ír ki a röntgenfilmek értékesítésére. A hivatalos hirdetmény 2013. június 14-én jelenik meg, többek közt a GYEMSZI honlapján is.

Legolvasottabb cikkeink