• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Visszavonul Jávor András, az Emmi államtitkára

Egészségpolitika Forrás: Népszabadság online - MTI

A leendő államtitkár asszony bizalmi körből érkezik, közigazgatási tapasztalata van.

Hamarosan távozik a kormányból Jávor András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára – tudta meg a nol.hu kereszténydemokrata forrásokból. Balog Zoltán tárcájának államtitkára a a lap mnkatársához eljutott információk szerint – egészségügyi okokra való hivatkozással – nyugdíjba megy.

A miniszter a kiszivárgott hírek szerint már a kinevezése előtt gondolkodott cseréről a közigazgatási államtitkári poszton, fel is kérte Gál András Leventét, de a közigazgatási tárca volt államtitkára nem szeretett volna a humán csúcstárcához igazolni. Mindenesetre Balog Zoltán egy "keménykezű" államtitkárt akart, mivel a minisztériumhoz plusz államtitkárságok kerültek, emellett a kormány megítélését illetően kulcstárcáról van szó.

Jávor András az Antall-kormány alatt a Surján László által vezetett Népjóléti Minisztérium közigazgatási államtitkára, az első Orbán-kormány idején az egészségügyi miniszter főtanácsadója volt, aztán a Népegészségügyi Programiroda programigazgatója. Emellett 1999 és 2002 között a SOTE Informatikai Központban az oktatás megbízott vezetője, 2007-2008-ig a TÁRKI- Egészség Tudásközpont vezetője. 2002-től 2010-ig a SOTE Egészségügyi Informatikai Intézet megbízott igazgatója.

A kereszténydemokrata közigazgatási államtitkár a KDNP egyik "szakmai bástyájának" számított, 2010-ig a Kereszténydemokrata Néppárt Egészségügyi Szakbizottságának is az elnöke volt.
KDNP-s források tájékoztatása szerint a humán csúcstárcánál nem lesz változás az oktatási és az egészségügyi államtitkárt illetően, azaz Hoffmann Rózsa, illetve Szócska Miklós "biztosan ül a helyén" - írja a lap. 


Az MTI kormánypárti körökből úgy értesült, hogy utódja a tárcavezető egyik korábbi munkatársa lesz. "A leendő államtitkár asszony bizalmi körből érkezik, közigazgatási tapasztalata van" - fogalmaztak az MTI-nek nyilatkozó politikusok. Az Emmi az MTI megkeresésére a hírre úgy reagált: "mint ahogy eddig, úgy ezt követően is, amennyiben a tárcánál személyi változások következnek be, úgy arról a nyilvánosságot a megfelelő időben tájékoztatjuk".