• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A gyógyszeriparból a Csillagház meséjébe léptek

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott gyermekeken segítettek a Lilly önkéntes munkatársai.

A Lilly Hungária gyógyszergyártó vállalat életében az év egyik kiemelt jelentőségű eseménye a Lilly Jószolgálati Nap, amikor a cég támogatása mellett a munkatársak önkéntes munkájukkal is segítenek egy nemes cél érdekében. A Lilly Jószolgálati Nap a nemzetközi gyógyszervállalat globális kezdeményezése, amelynek keretében minden év egyik októberi napján a világ közel 60 országában kb. 25 ezer Lilly munkatárs végez önkéntes munkát valamilyen karitatív cél szolgálatában.

2014. október 2-án a Lilly dolgozói a budapesti III. kerületi Szellő utcai Óvoda, Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény valamint a budapesti Csillagház Általános Iskola halmozottan fogyatékos gyermekei számára nyújtottak segítő kezet. A Csillagház Általános iskola az 1973-as alapítása óta az egyetlen olyan intézmény az országban, amely a halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott és autista gyermekek számára nyújt nappali rendszerű iskolai ellátást, továbbá a gyermekek képességeihez szabott sérülés-specifikus nevelést és különböző terápiákat, (pl.: mozgásfejlesztés, kutyás-terápia, augmentatív kommunikáció, szenzomotoros és zenei fejlesztés, delfin-hangterápia, reflexterápia, színterápia, jobb agyféltekés rajzterápia, stb...).

A gyermekeknél különböző társult formában és súlyossági fokban van jelen a mozgáskorlátozottság, az értelmi képességek eltérése, a látás és hallás zavara, valamint az egyes kórképekhez kapcsolódó jellemző viselkedészavarok. Az intézményben a gyermekek mintegy fele nem beszél, és szinte minden tanulót érint a beszéd valamilyen rendellenessége, ami miatt a diákok speciális iskolai ellátást igényelnek.

A Lilly Hungária több mint 40 munkatársa látogatta meg ezt a speciális nevelési intézményt, hogy a vállalat által nyújtott pénzügyi támogatáson túl személyesen találkozhassanak a fogyatékkal élő gyermekekkel, és egy speciális élményprogram keretében a velük való kommunikációt, együttműködést is elsajátíthassák. A közös programot egy mesébe ágyazott drámapedagógiai aktivitás foglalta keretbe, amelynek kiindulópontja egy madaras mese volt – az október 4-i Állatok Világnapjára való tekintettel.

A résztvevő gyerekek és a gyógyszeripar mindennapi pörgéséből egy napra kiszakadó felnőttek közösen „léphettek be" a mesébe, s a helyszíneken „végigsétálva" együtt élhették meg a történet varázslatát. A mesejáték után a Lilly dolgozói a gyerekekkel közösen különféle, színes madárházikókat festettek, amelyeket a két intézményben, a környező parkokban helyeztek ki, hogy a közös élményt felidéző kedves emlékekké és a madarak otthonaivá válhassanak.

A Lilly Jószolgálati Nap lebonyolításában a cég globális jótékonysági partnerének számító United Way adományozási szervezet hazai munkatársai és a drámapedagógiai foglalkozást vezető NO-HA stúdió szakemberei is segédkeztek.

Mint arról a Weborvos is beszámolt, 2009-ben a Lilly Hungária munkatársai a „Tárt Kapu Kreatív Életért" pszichiátriai betegegyesület művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokat árulták az Erzsébet téren megrendezett művészeti vásáron, egy évvel később a felsőzsolcai árvízben megrongálódott Krisztina Óvoda udvari játszótere újult meg a gyerekek nagy örömére a Jószolgálati Nap keretében. 2011-ben a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban a munkatársak segítségével egy kulturális klubhelyiség és egy folyamatos évközi elfoglaltságot nyújtó gyógynövénypark létesült.
2012-ben ugyanitt egy állatsimogató, terápiás célt is szolgáló mini vadasparkot hoztak létre. Tavaly pedig felújították az intézmény iskolájának ablakait, nyílászáróit, a kertben található pihenőpadokat, valamint a gyermekek lakószobáiba új szobanövények kerültek.