• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Sanofi több egy gyógyszercégnél

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

A magyar kormány stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Sanofi Gyógyszervállalattal.

A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Sanofi Magyarország részéről pedig Christophe Gourlet, a vállalat vezérigazgatója ratifikálta. Miként a cégvezető az ünnepélyes eseményen elmondta, 110 000 dolgozóval a világ több mint 100 országában jelenlévő Sanofi az egyik legnagyobb gyógyszeripari csoport, vezető vakcina gyártó, és az elsők között szerepel a biotechnológiai vállalatok között. Mindemellett jelentős szerepet vállal az állatgyógyászat területén is. Kiemelte, milyen fontosnak tartják, hogy Magyarországon tevékenységükhöz a kormányzat részéről a kiszámíthatóságot, a tervezhetőséget, az eredményeikhez mért megbecsülést élvezhessék.

A sikerek eléréséhez nem nélkülözhető a felelős üzletvitel és gazdasági felelősségvállalás, a publikált auditált CSR jelentés, a szigorú belső Etikai Kódex, ez utóbbi miatt például a Gyógyszeripari Etikai Kódex alapító tagja.

Szijjártó Péter a stratégiai együttműködés indokai között említette, hogy az 1910-ben alapított Sanofi mára jelentős szereplője a hazai gazdaságnak, hiszen például 2012-ben 364 milliárd forint árbevételt produkált, a termékei 87%-a exportra kerül. A 9. legnagyobb gyógyszer exportőr, valamint a 17. legnagyobb magyarországi vállalat.

Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (j) és Christophe Gourlet, a Sanofi vezérigazgatója aláírja a kormány és a gyógyszeripari vállalat közötti stratégiai partnerségi megállapodást. (MTI fotó: Szigetváry Zsolt)

A Sanofi az egyik vezető hazai gyógyszeripari cég, 10,2%-os piaci részesedéssel, első számú a vényköteles termékeivel, ugyanez igaz a nem vényköteles készítményeivel. És még egy adat. A hazai legkeresettebb szerek között az 5. helyezett.

Egy ország életében az innovációnak rendkívül jelentősége van. A Sanofi innovatív termékei megfizethetőek. A szélesebb termékskálának köszönhetően a minőségi megfizethető generikustól a legmodernebb innovatív készítményekig, a piac egyik legalacsonyabb átlagárral rendelkező gyógyszercége.

Kérdés, vajon mit takarnak a számok? Szijjártó azt mondta, hogy a magyar kormánynak is rendkívül fontos, hogy a cég a tradicionális és jól bevált Chinoin termékekkel a hazai egészségügy meghatározó szereplője. A széles körben védettséget nyújtó vakcinákkal például a Sanofi Pasteur a világ és hazánk vezető influenza-védőoltás gyártója.

Az oly igen fontos szakértelmet a nemzetközi háttér segíti, hiszen a tudományos és technikai megoldásokhoz hozzáférést biztosít. Magyarországon a tevékenységek széles körével van jelen, a klinikai vizsgálatoktól a gyártáson át a világszintű disztribúcióig. Ami manapság nagyon fontos, a multinacionális cég
2100 jól képzett munkatársat foglalkoztat az újpesti, a csanyikvölgyi, a veresegyházi és nagytétényi telephelyein.

Elismerte, milyen óriási jelentőségű, hogy a cég életében a vállalati felelősségvállalás a középpontban van. Ide sorolta a környezetvédelmet és biztonságot: a környezeti kockázatok csökkentése természetes része vállalati a működésének, több speciális környezetvédelmi projektet működtet, lásd Környezetvédelmi Nyílt Napok stb. Megújuló energiaforrásokat használ és aktívan hozzájárul az oktatási programokhoz. PhD-programokban egyetemekkel működik együtt. Népszerűsíti a természettudományokat.

Legolvasottabb cikkeink