• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Együttműködik az egyetem az AbbVie -vel

Gyógyszerpiac Forrás: Semmelweis Egyetem

A biogyógyszerészeti vállalat első hazai egyetemi partnere a Semmelweis Egyetem.

Gyógyszerfejlesztésre, klinikai kutatásokra vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem és az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. vezetése. A vállalat első hazai egyetemi partnere a Semmelweis Egyetem - adta hírül az egyetem honlapja.

Egy együttműködési megállapodás mindig jövőbe mutat, olyan rögzített alaphelyzet, amiből idővel rengeteg minden fejlődhet. Két intézmény közti megállapodás olyan lehetőséget jelent, aminek megfelelő kihasználása a feleken múlik – szólt a megállapodás aláírása előtt Dr. Szél Ágoston rektor.

Dr. Bozzay Kinga ügyvezető igazgató ismertette, az AbbVie, egy nemzetközi, kutatás-alapú biogyógyszerészeti vállalat, amely nemrég ünnepelte az ötödik évfordulóját. Működésük legfontosabb pillére a kutatásfejlesztés, elsősorban olyan gyógyszerek, termékek kutatása, amelyek minél előbb piacra kerülhetnek, és a betegek gyógyulását szolgálhatják. A legfontosabb kutatási területeik közé tartozik az immunológia, ahol a vállalat erős alapokkal rendelkezik és ahol jelenleg is több mint 150 aktív klinikai vizsgálatuk van folyamatban, valamint az onkológia, amely területen 3,5 milliárd dollárt fektetett a cégcsoport kutatásfejlesztésre, és jelenleg 200 aktív klinikai kutatás zajlik.

Az Abbvie 170 országban van jelen, így széles földrajzi kiterjesztésben folynak a kutatások. A kutatásba történő beruházása és innovatív környezete révén olyan termékek felfedezésére és kifejlesztésére képes, amelyek a betegek legsürgetőbb egészségügyi szükségleteire nyújtanak megoldást. Az AbbVie jelenleg a Parkinson-kór és a sclerosis multiplex területén tevékenykedik, valamint kutatásokat végeznek Alzheimer-kórban is – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki szerint az együttműködés lehetőséget jelent arra, hogy minél nagyobb számú klinikai vizsgálat minél gyorsabban és minél több beteg számára elérhető legyen. Magyarországon a Semmelweis az első egyetemi partner, akivel együttműködési megállapodást írtak alá – hangzott el.

Dr. Szász Károly kancellár örömét fejezte ki, hogy bővül azon cégek köre, amellyel az egyetemnek gyógyszerkutatás terén aktív kapcsolatai vannak. Jelen esetben olyan innovatív gyógyszergyárról van szó, ahol ugyan ma még kisebb a portfólió, de nagy az együttműködésben rejlő potenciál, így nagyobb lehet az egyetemen is érezhető gazdasági hatás, az itteni kutatási eredmények pedig azonnal eljutnak a céghez – mondta. Kitért rá, hogy az elmúlt 3-4 évben 37 konkrét szerződést kötöttek az AbbVie-vel. A most aláírt megállapodás az eddigi együttműködés tovább erősítését szolgálja – zárta gondolatait a kancellár.

Legolvasottabb cikkeink