• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megerősítette együttműködését a HIPA és az MSD

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Egyetértési megállapodást írt alá a befektetési ügynökség és az MSD Pharma Hungary Kft. az együttműködés további erősítésére.

A stratégiai együttműködés további erősítése érdekében egyetértési nyilatkozatot írt alá a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az MSD Pharma Hungary Kft. A létrejövő partnerség értelmében a HIPA egyablakos projektmenedzsment – és utógondozási szolgáltatást biztosít az amerikai székhelyű gyógyszeripari vállalat munkahely-teremtési és képzési – és kutatás-fejlesztési programjaihoz, míg az MSD törekedni fog arra, hogy aktív szerepvállalásával továbbra is hozzájáruljon a magyar gazdaság tartós növekedéséhez. A nyilatkozatot Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke (b) és Thomas Straumits, (j) az MSD ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. (képünkön)

Az amerikai Merck Csoporthoz tartozó MSD Pharma Hungary 25 éve működik Magyarországon. Az MSD hazánk egyik legjelentősebb innovatív gyógyszeripari vállalata a kutatás-fejlesztés területén; a következő időszakban a vállalat 9 milliárd Ft-ot költ kutatásra Magyarországon. Jelenleg 200 vizsgálóhelyen, 500 egészségügyi dolgozó közreműködésével (szakorvosok, szakápolók) 50 különböző, MSD által finanszírozott klinikai vizsgálat folyik az országban, a vizsgálatokban 2016-ban több mint 800 beteg vett részt. Fontos, hogy a klinikai vizsgálatokon keresztül amellett, hogy betegek százai kapnak esélyt a gyógyulásra a legmodernebb készítményekkel, a vállalat jelentős mértékben hozzájárul a magyarországi orvosok és egészségügyi dolgozók megtartásához.

Bővítik a képzést, a kutatás-fejelsztést
Az egyetértési nyilatkozattal a két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését, így az amerikai gyógyszervállalat képzési, kutatás-fejlesztési, bővítési tervei és programjai a HIPA segítségével új lendületet vehetnek.

„Az MSD folyamatosan a legújabb terápiákat és komplex megoldásokat hozza Magyarországra, a beruházásokban szorosan együttműködve a befektetési ügynökséggel, az orvosszakmai területen partnerségben az egészségügyi kormányzattal. Ez a partnerség túlmutat a gyógyszereinken. Ma ezt a partnerséget ismerik el, ezt fűzzük még szorosabbra. Szerepünk a magyarországi klinikai vizsgálatokban meghatározó: a következő időszakban vállalatunk 9 milliárd Ft-ot költ kutatás-fejlesztésre Magyarországon. Várakozásokkal tekintünk a következő 25 évre, és továbbra is küldetésünknek tekintjük, hogy úttörő megoldásokat hozzunk a legnagyobb kihívást jelentő egészségügyi problémákra Magyarországon" – jelentette ki Thomas Straumits, az MSD ügyvezető igazgatója.

A magyarországi gyógyszeripar több mint 100 éves múltra tekint vissza, hagyományosan innováció vezérelt ágazat, a feldolgozóipari K+F közel 40%-át adja. Emellett az export tekintetében is jelentősen hozzájárul a nemzetgazdaság teljesítményéhez. Az Amerikai Egyesült Államok a második legjelentősebb, Európán kívül a legnagyobb befektető Magyarországon az országban jelen lévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve. Az amerikai relációból származó vállalatok több mint 100 000 embernek adnak munkát.

Az MSD 25 éve van jelen Magyarországon
Az MSD arra törekszik, hogy lehetőség szerint minden újonnan kifejlesztett terápiáját minél gyorsabban a magyar betegek számára is hozzáférhetővé tegyen. Magyarországon többek között a rákos- (pl. melanóma, tüdőrák), fertőző- (pl. hepatitis C) és a szív- és érrendszeri megbetegedések területén van jelen a vállalat, a megelőzéshez pedig vakcináivalal járul hozzá (pl. HPV, mumpsz-kanyaró-rubeola, bárányhimlő). Jelenleg a vállalat több mint 60 innovatív készítménye érhető el hazánkban gyermekek és felnőttek megbetegedéseinek megelőzésére, valamint a fekvő- és a járóbeteg-ellátásban kezelt betegek számára.

Az MSD jelentős adófizető Magyarországon, mind a gyógyszeriparral közvetlenül összefüggő adók – gyógyszerek támogatása utáni 20%-os befizetések, orvoslátogatók után fizetendő adók, külön megállapodott gyógyszerek forgalma utáni visszafizetések – mind a társasági, illetve az iparűzési adók tekintetében.

A 2014-ben átadott közép-kelet európai Regionális Disztribúciós Központ (Budaörsön) tovább erősítette Magyarország logisztikai szerepét az MSD csoporton belül, amely közvetlenül és közvetett módon további adóbevételeket jelent a Magyar Állam számára.

Az MSD az ország 3. legjelentősebb innovatív gyógyszeripari vállalata a kutatás-fejlesztés területén, a következő időszakban a vállalat 9 milliárd Ft-ot költ kutatásra Magyarországon. Jelenleg 200 vizsgálóhelyen, 500 egészségügyi dolgozó közreműködésével (szakorvosok, szakápolók) 50 különböző, MSD által finanszírozott klinikai vizsgálat folyik az országban.

Az MSD legutóbbi fejlesztései között szerepelnek az immuno-onkológiai terápiától kezdve, a hepatitisz C gyógyítására alkalmas kezelésen át, a korábbiaknál jóval széleskörűbb védelmet nyújtó HPV vakcinák is. Ezen felül a vállalat a jövőben újabb terápiás területeken tervez innovatív terápiákat biztosítani a magyar egészségügy és a magyar páciensek számára (pl. Alzheimer-kór).

Az immuno-onkológiai terápia új távlatokat nyit a daganatos kezelések között. A daganatterápia új irányvonalát jelentő immuno-onkológiai fejlesztések célja az immunrendszer működési mechanizmusainak célzott támogatása úgy, hogy az képes legyen a daganatsejtek felismerésére és elpusztítására.