• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Piaci átlag felett teljesített a Boehringer

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

Az évek óta tartó stabil növekedés az innovatív és széles termékportfoliónak is köszönhető.

Az 1885-ben alapított Boehringer Ingelheim ma is családi vállalkozás. A világ 20 legnagyobb gyógyszeripari vállalatainak egyike. Az 1885-ben alapított Boehringer Ingelheim ma is családi vállalkozás. A világ 20 legnagyobb gyógyszeripari vállalatainak egyike. Székhelye a németországi Ingelheim am Rhein városa. Világszerte 142 képviselete működik több mint 44 ezer dolgozóval. Tavaly globálisan a legdinamikusabban a növekedett. A cégcsoport 2012-es globális nettó becsült árbevétele több mint 14,6 milliárd euró. A vállalatcsoport egy évtizede gyorsabb ütemben fejlődik, mint a gyógyszerpiac maga.

Az évek óta tartó stabil növekedés elsősorban a vállalat kiemelkedő kutatási-fejlesztési tevékenységének, valamint innovatív termékportfoliójának köszönhető, amelyben a vényköteles és a vény nélküli gyógyszerek mellett megtalálhatóak az állatgyógyászati és a biotechnológiai termékek is.

Ahogy Dr. Zalai Gábor a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója fogalmazott, az innovatív, jelentős terápiás értékű humán- és állatgyógyászati termékek kutatása, fejlesztése, gyártása és értékesítése iránt elkötelezett a cég.

A cégcsoport március 2-án ünnepelte magyarországi fióktelepe megnyitásának 20. évfordulóját. Hazánkban mindenekelőtt a szív-érrendszeri és tüdőgyógyászati termékeivel vált ismertté, s nálunk piacrészesedése mára meghaladja az 1,9 százalékot. 2012-es árbevétele közel 11 milliárd forint volt, amellyel a vállalat a tavalyi 18. helyről a 17. helyre lépett elő a hazai gyógyszerforgalmazók rangsorában. Az összforgalom több mint háromnegyedét 2012-ben is a vényköteles termékek tették ki.

Piacvezető inhalációs készítménye a COPD kezelésében kínál innovatív megoldást. Az újonnan bevezetett termékeik közül a legígéretesebb a piacon elsőként megjelent szájon át szedhető véralvadásgátló szerük, amit ortopédiai nagyműtétek után, illetve pitvarfibrilláció okozta stroke megelőzésében alkalmaznak. Januártól pedig már társadalombiztosítási támogatással is elérhető az a diabétesz-terápiában használatos készítmény, amely két hatóanyagot tartalmaz egy tablettában.

A vállalat összforgalmának második legnagyobb hányadát a vény nélküli gyógyszerek adják. Az állatgyógyászati üzletáguk is tavaly szintén növekvő teljesítmény produkált. Bár a biotechnológiai termékeik a legfiatalabbak, ezekkel is egyre inkább betörnek a honi gyógyszerpiacra.

„A 2012-es év, a hazai szabályozások és a megnövekedett árverseny miatt, kihívásokkal teli volt a magyar gyógyszerpiac, így a Boehringer Ingelheim számára is. Ennek ellenére a vállalatnak sikerült a piaci átlag feletti eredménnyel zárnia az évet, és bizakodva tekint a jövő felé. A vállalat 2012-es forgalma 10,9 milliárd forint volt, amely 0,6%-kal elmarad az előző évi teljesítménytől, de még így is messze az iparágban jellemző 2,9%-os csökkenés alatt van" – tudtuk meg Zalai Gábortól.

A Boehringer Ingelheim állatgyógyászati üzletága viszonylag új hazánkban: a vállalat 2011-ben kezdte meg állatgyógyászati készítmények forgalmazását Magyarországon. A divízió bevételének meghatározó részét az egyszer oltandó sertés-vakcina biztosítja, de a haszon- és háziállatok, valamint a kis kedvenceknek készített gyógyszerek is egyre népszerűbbek a hazai piacon.

Magyarországon is egyre inkább teret nyernek a terápiás irányelvű kezelések, és a bizonyítékokon alapuló orvoslás, amelyek célja, hogy segítségükkel a betegek optimális kezelést kaphassanak. A cégcsoport egyre több készítménye szerepel a terápiás irányelvekben – a COPD, stroke akut kezelése és megelőzése, Parkinson-kór, infarktus –, így egyre több beteget kezelnek velük, nemcsak világszerte, hanem hazánkban is.

A cég fejlődésének motorja kiterjedt kutatás-fejlesztési tevékenysége, amelynek keretében olyan jelentős terápiás előnyöket kínáló készítményeket fejlesztenek és forgalmaznak, amelyek egyre jobb és korszerűbb megoldásokat kínálnak az egészséggel kapcsolatban felmerülő problémákra.

A vállalat jelenleg elsősorban a diabétesz, az onkológia, hepatitis C, idiopátiás tüdőfibrózis, illetve az asztma területén folytat kutatásokat. Az amúgy rendkívül költséges innovációra a vényköteles termékek nettó értékesítéséből származó bevétel 23%-át forgatja vissza.