• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

TEVA: mindenek felett minőség!

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

A magyar kórházak mellett több mint 70 országába eljuthatnak a TEVA steril készítményei.

Tovább bővíti magyarországi gyártását a TEVA. A vállalat a világ egyik legnagyobb és legmodernebb steril készítményeket gyártó üzemét adta át ma.  A 22 milliárd forintos beruházásból 15 000 négyzetméter alapterületű gyáregység épült, 263 új munkahelyet teremtettek. A 6 modul gyártósoron évente akár 200 millió egységnyi steril gyógyszerkészítmény állítható elő. Az új Steril Centrummal a cég a honi és a nemzetközi gyógyszergyártásban betöltött szerepe tovább erősödik.

A 100 esztendős debreceni üzemében évente csaknem 11 milliárd tabletta készül. A sajóbábonyi alapanyaggyártó egységben elsősorban létfontosságú szív-érrendszeri készítmények alapanyagai készülnek. A szintén 100 éves múltú gödöllői gyár, és a most átadott Steril Centrum többek között infúziókkal és injekciókkal segíti a betegek gyógyítását.

A Steril Centrumban olyan stratégiai fontosságú onkológiai készítményeket gyártanak majd, amelyek korábban Európa szerte hiánycikkek voltak. Az óriási gyártókapacitás lehetővé teszi, hogy a magyar betegek ellátása mellett a világ több mint 70 országába eljuthassanak a TEVA steril készítményei.

Az új gyár egyik legfontosabb tulajdonsága a flexibilitás. A moduláris építési móddal a termelés a lehető leggyorsabban reagálni tud a betegek igényeire. Az átállás a különböző kiszerelési formák és készítmények között rendkívül gyors. A 6 modulban párhuzamosan akár 6 különféle gyógyszer is készülhet, azonban, ha egy-egy terápiából hirtelen nagy mennyiségre van szükség, a modulok gyártási kapacitása összeadódik.

A TEVA számára kulcsfontosságú a minőség, éppen ezért a Gödöllői Steril Centrum építésénél a legmagasabb szintű gyártási technológiát használták fel. Továbbá a munkatársak közül minden 3. a minőségbiztosításhoz kötődő feladatokat lát el. A korszerű technológia mellett az új üzemben kiválóan képzett szakemberek dolgozzanak. A vállalat támaszkodhatott a tapasztalt, az új technológiák elsajátítása iránt nyitott magyar gyógyszeripari szakemberekre, mérnökökre, gyógyszerészekre.

A felhasznált technológia és a munkatársak professzionalizmusa a biztosíték arra, hogy az új Steril Centrumból csak a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő készítmény kerülhet ki. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet inspekciói mellett a világ egyik legszigorúbb követelményrendszerét támasztó FDA (amerikai Élelmiszer – és Gyógyszerügyi Hivatal) auditon is maradéktalanul megfeleltek az ott gyártandó szerek.

A beruházás nemzetgazdasági és a nemzetközi gyógyszergyártásban betöltött fontosságát bizonyítja, hogy az új üzemet Orbán Viktor miniszterelnök, Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete és Jeremy Levin, a TEVA globális vezérigazgatója adták át a termelésnek.

MTI fotók: Bruzák Noémi

A program nyitányaként a magyar himnusz dallamai csendültek fel, majd Kaszás Miklós a TEVA Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy különleges tudású szakembergárda dolgozik majd az átadásra váró létesítményben. A cég hazánk legnagyobb gyógyszer portfolióval rendelkező vállalata, szinte valamennyi terápiás területen jelen van és minden 7. beteg TEVA készítménnyel gyógyul. A gyógyszergyártás mellett a vállalat a magyar oktatás, kultúra és sport elkötelezett támogatója.

Dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere egyszerűen csodának nevezte az új beruházást, amivel nemcsak az ország, de a város is gazdagabb lett. Ott volt az első kapavágásnál, és íme, néhány év alatt már termelni kezd a világszínvonalú beruházás. Ilan Mor, emlékeztetett arra, hogy most volt a zsidó újév, egy új jövő kezdete. Amikor arról döntöttek, hogy a TEVA 1993-ban Magyarországon is terjeszkedik, tudták, érdemes és izgalmas vállalkozásba kezdenek. Nem csalódtak, sőt, a magyar szakemberek állják a feladatokat, tudásban a cég európai központja lett.

Orbán Viktor miniszterelnök mondandóját azzal kezdte, hogy nem minden programon hangzik fel a magyar himnusz. Ezúttal azonban tiszteletadásként szólalt meg. A magyarság a történelem során sokat vesztett, de a magyar ember jövőbe vetett hite nem lanyhult. Ugyanakkor tény, hajlamosak vagyunk az önsajnálatra, csakhogy az a tett gátja, s nem a motorja. A TEVA új beruházása bizonyíték arra, hogy miközben világszerte gyárakat zárnak be, termelést csökkentenek, a cég a beszállítóival stb. együtt csaknem 10 ezer embernek ad munkát. Hálás a munkahelyteremtésért, a beruházásért és azért, mert lehetővé teszik, hogy a magyar nép hírneve a minőségi munkával is ismertebbé válhat – mondta.

A cég az elmúlt 15 évben 255 milliárd forintot fektetett be a hazai gyártásba és kutatás-fejlesztésbe. Ennek eredményeként ma Debrecenben működik a világ egyik legmodernebb tablettagyára, Sajóbábonyban a térség egyik legjelentősebb gyógyszeralapanyag gyártó üzeme, Gödöllőn pedig a világ egyik legnagyobb és legmodernebb steril készítmény gyára.

Orbán Viktor beszéde az eseményen - leirat