• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Több millió hamisított óvszert foglaltak le Kínában

Gyógyszerpiac Forrás: HENT Hírlevél

37 személyt vettek őrizetbe Durex, Contex és Jissbon márkájú óvszerek hamisításának gyanújával.

Összesen több mint 4,65 millió darab hamisított óvszert foglaltak le a hatóságok egy kiterjedt hamisító hálózat leleplezése során Kínában. Az ügyben 37 személyt vettek őrizetbe Durex, Contex és Jissbon márkájú óvszerek hamisításának gyanújával - adta hírül a HENT Hírlevele.

Bevásárlóhelyeknek, felnőtt üzleteknek, patikáknak és más kereskedőknek értékesítették a hamis óvszereket azok a hamisító üzemek, amelyeket Fujian, Henan és Zhejiang tartományokban lepleztek le a kínai hatóságok. Az ügyben azt követően indult nyomozás, hogy a rendőrség feltűnően olcsón kínált, ismert márkájú óvszerek hirdetéseire bukkant Kína legnagyobb kereskedelmi portálja, a taobao.com oldalán. A hatóságok próbavásárlást végeztek, majd miután megállapították, hogy a termékek hamisítványok, akcióba léptek.

Egy hamisító üzem és a hozzá tartozó raktár leleplezése során Fujian tartományban mintegy 2 millió darab hamis Durex, Jissbon és Contex márkajelzéssel ellátott óvszert sikerült lefoglalniuk. A helyszínen őrizetbe vették az üzem két tulajdonosát és további tíz alkalmazottjukat. Az ötven négyzetméteres üzem napi húszezer darab termék előállítására volt alkalmas. A hamisítók a 0,2 jüannyi (0,03 dollár) ráfordítással legyártott hamisítványokat 1 jüanos (0,16 dolláros) áron értékesítették tovább.

A China Daily beszámolója szerint a fenti akcióval egyidőben Henan és Zhejiang tartományokban is lelepleztek további két olyan hamisító üzemet, amelyek nyersanyagaikat ugyanazon forrásból szerezték be. A három helyszínen összesen 37 személy őrizetbe vételére és 4,65 millió darab hamisított óvszer lefoglalására került sor. A hamisítványok összértéke 47, 7 millió jüanra, azaz mintegy 7,8 millió dollárra becsülhető.

A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a hamisított óvszerek az előírt egészségügyi és minőségi követelményeknek nem felelnek meg, így azon túl, hogy nem nyújtanak védelmet a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen, mivel a termékek nem is sterilek, maguk is fertőzések forrásai lehetnek.