• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új igazgató a Roche Magyarország Kft. élén

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Az Új-Zélandon született szakember 2014 január elején csatlakozott a vállalathoz.

Stuart Knight (49) személyében új ügyvezető igazgatót nevezett ki magyarországi leányvállalata élére a svájci gyógyszeripari cég. Az Új-Zélandon született szakember 2014 január elején csatlakozott a vállalathoz. Stuart Knight a nyugdíjba vonult Martin Hangarter-t váltja a poszton, aki 2008 és 2012 között, öt évig volt a magyarországi leányvállalat ügyvezetője - közölte a cég.

 

Pályafutása kezdetén Stuart Knight kórházi gyógyszerészként dolgozott Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban az intenzív ellátás és a fertőző betegségek területén. A Roche egyesült királyság-beli leányvállalatához 1994-ben csatlakozott, és dolgozott számos pozícióban a marketing és a sales területén, többek között üzletág és marketing vezetőként. 2000-ben egy évet töltött Basel-ben, a Roche központjában, ahol egy kiemelten fontos onkológiai szer felelőse volt.

2001-ben Stuart Knight hazatért Új-Zélandra, miután a helyi Roche  gyógyszerforgalmazási üzletágának sales és marketing igazgatójává nevezték ki. Néhány év után ügyvezető igazgatói kinevezést nyert el ugyanitt, és ezen a poszton tevékenykedett Magyarországra való költözéséig.

„A pályafutásom során mindig motivált, hogy munkámmal elősegítsem a betegek gyógyulását olyan gyógyszerekkel, melyek javítják egészségügyi kilátásaikat és életminőségüket. Örömmel tölt el, hogy azon dolgozhatok partnereinkkel együtt, hogy a Roche innovatív terápiáit elérhetővé tegyük a betegek számára ebben a gyönyörű országban - mondta az új igazgató"

A svájci Basel-i székhelyű Roche a világ egyik vezető, kutatás-fókuszú egészségügyi vállalata, erős jelenléttel a diagnosztikában és a gyógyszergyártásban. A Roche a világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, kiemelkedő termékekkel az onkológia, virológia, gyulladásos, anyagcsere és idegrendszeri megbetegedések területén.

A Roche szintén világelső az in-vitro diagnosztika, a szövettan-alapú rák diagnózisok és jelentős szerepet tölt be a diabétesz kezelésének területén. A Roche „személyre szabott gyógyítás" stratégiájának célja, hogy célzott készítményeket és diagnosztikai eszközöket biztosítson, lehetővé téve ezzel a betegek egészségének, életminőségének és túlélésének minél eredményesebb javulását.

2012-ben a vállatnak több mint 82,000 munkavállalója volt világszerte és több mint 8 milliárd svájci frankot fektetett kutatás-fejlesztésbe. Magyarországon a gyógyszerforgalmazási és a diagnosztikai dívizók, és a közép-európai szolgáltató központ közel 500 embert foglalkoztatnak.