• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Valóban jó úton haladnak a patikák?

Gyógyszerpiac Forrás: MOSZinfo

A magángyógyszerészek szövetsége szakmai munkakonferenciát rendez.

Tizenkilencedik éve gyűlnek össze márciusban a gyógyszerészek, hogy értékelve az előző évet – jórészt állandó alap-tematikával – kialakítsák a tárgyévi szakmai és gazdasági programjukat. A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége ebben az évben is megrendezi a „Gyógyszertár-működtetés 2014" című tavaszi szakmai munkakonferenciáját - adja hírül a MOSZinfo.

Szakmailag indokolt – gazdaságilag megengedhető! Az egészségügyben ma már mindenki ismeri ezt a szlogent. Jóllehet korábban elsősorban a fekvő-, és járóbeteg-ellátás állami ráfordításaival összefüggésben vált – évtizedes távlatban – ismertté. Érdemes megvizsgálni ugyanezt a kérdést a magánerőforrással működtetett gyógyszerellátás területén is. Nem volt könnyű az elmúlt esztendő, s várhatóan a 2014. sem lesz könnyebb. Feltehetően ezzel is összefügg a rendezvény iránt érzékelhetően tanúsított kitüntető szakmai figyelem. A rendezvény időpontja 2014. március 7-9., helyszíne Siófok, Hotel Azúr.

Valóban jó az út, amin haladunk? Valóban megtörtént a szektorban a gazdasági stabilizáció? Valóban etikus a gyógyszerészet? Valóban el tudnak végre indulni a korábban tervezett, hivatást fejlesztő és gyógyszerészi szolgáltatást bővítő programjaink? Valóban sikeres és eredményes volt a gyógyszerészi többségi tulajdon megszerzését célzó első állomás? Messze még 2017? Milyen módszerek léteznek a gyógyszerbiztonság stabil fenntartására? - teszik fel a kérdéseket a konferencia szervezői.

Vannak közös egyeztetést igénylő kérdések bőségesen. A rendezők továbbiakban is úgy gondolják, hosszú távon a nyitottság, a vélemények széles körben való megismertetése, a konszenzusra való törekvés a hivatásfejlesztés záloga. Ezt az évtizedes munkamódszert kívánják követni most is, amelyhez a gyógyszerész-társadalom alkotó segítségét kérik.

A konferencia első napján az „Innovatív gyógyszerészet" és a „Hypertonia program" akkreditált szakmai továbbképzésén vehetnek részt a gyógyszerészek, majd másnap a gyógyszertár-működtetés aktuális adó-, társasági-, és munkajogi környezetének tárgyalásával kezdik a munkát. Sor kerül az on-line NAV kapcsolat, a tulajdonosi program, az egészségpénztári kapcsolatrendszer aktualitásaira ugyanúgy, mint a szakhatósági, finanszírozási kérdésekre, a gyógyszeripari elemzésre és a kereskedelmi kapcsolatokra. Minden panelt - a megszokott módon - fórum zár, ahol a szakterületek vezetőivel való megbeszélés során, nyílt konzultációra van lehetőség.