• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A felülvizsgálati rendszert 2008-ban vezették be

Hírek Forrás: MTI

Felülvizsgáló orvosok: az MSZP határolódjon el Korózs Lajos "nácizó" nyilatkozatától!

A felülvizsgáló orvosok azt követelik, hogy az MSZP határolódjon el Korózs Lajos szocialista képviselő "nácizó" nyilatkozatától, és a párt kövesse meg a megsértett szakembereket - közölte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben azt írták: felelős politikus nem nácizhat le büntetlenül a munkájukat a törvényes előírások és a szakma szabályai alapján végző orvosokat.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának a módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.

Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy a kormány "Mengele-tervet" hajt végre a Széll Kálmán Terv helyett. Úgy fogalmazott: "mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket".
Soltész Miklós szociális államtitkár szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy Korózs Lajos szocialista politikus egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlította a fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek egészségi állapotának komplex felülvizsgálatát.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Korózs Lajos szavai nemcsak az áldozatokra és hozzátartozóikra nézve sértők, hanem azokra az orvosokra, szakemberekre is, akik a felülvizsgálatokat végzik.
Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdán Josef Mengelének, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának a módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.

A nyilatkozatra reagálva Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt írta, Korózs Lajos a nyilatkozatával mélyen megsértette a holokauszt áldozatait.

Az NRSZH azt közölte, hogy a több hónapja tartó hangulatkeltés eredményeként a felülvizsgálatot végző orvosok naponta kapnak életveszélyes fenyegetéseket. "A szakértők nem félnek, de egyre nagyobb a veszélye, hogy a Korózs-féle nyilatkozatoknak tragikus következményei lesznek" - figyelmeztettek.

A közlemény szerint ami most Magyarországon történik, arra a fejlődő világban is ritkán van példa. Azt írták: felelőtlen politikai erők az érvényben lévő törvények alapján munkájukat végző szakembereket gyaláznak, tömegeket hergelnek, és a köztisztviselőkre uszítják őket.

Az NRSZH szerint szomorú az is, hogy az a Korózs Lajos nácizza le a szakértőket, akinek az államtitkársága alatt a most támadott felülvizsgálati rendszert 2008-ban bevezették.

A szociáis államtitkár is tiltakozik


Soltész Miklós szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy Korózs Lajos szocialista politikus egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlította a fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek egészségi állapotának komplex felülvizsgálatát.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Korózs Lajos szavai nemcsak az áldozatokra és hozzátartozóikra nézve sértők, hanem azokra az orvosokra, szakemberekre is, akik a felülvizsgálatokat végzik.