• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A hal lehet az új ló az élelmiszeriparban

Hírek Forrás: Index

A címkén szereplő fajtamegjelölésnek csak részben van köze a valódi tartalomhoz.

Világszerte ugrásszerűen nő a halfogyasztás, így nem meglepő, hogy ezen a területen is egyre gyakrabban olcsóbb, de feldolgozott állapotban csak nehezen megkülönböztethető fajtákkal helyettesítik a drágább halakat - írja az Index. A vizsgálatok szerint ráadásul korábban széles körben sosem fogott vagy fogyasztott fajok is terítékre kerülnek. Egy brit ellenőrzés kimutatta, hogy a tradicionális brit ételnek tartott fish and chips (rántott hal krumplival) sem kizárólag tőkehalból készül, a vizsgált minták hét százalékában találták úgy, hogy az étterem jóval olcsóbb halat használ, főleg azért, hogy a költségeket csökkentse.

Egy ír kutatás eredménye szerint a dublini éttermekben és áruházakban kapható, tőkehalként árult termékek mintegy negyede tartalmaz valami egészen mást. Európa más részén sem jobb a helyzet, az eredmények szerint a vásárolt halak negyede-harmada zsákbamacska. Hasonló arányt mutatott az az New York-i éttermeket vizsgáló kutatás is, ami szerint a nagyváros éttermeiben felszolgált halak 25 százalékának köze sincs ahhoz, amit az étlap ígér. Részletek a teljes cikkben