• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Adatkoncentrátor rendszer segíti a betegek ellátását

Hírek 2024.04.12 Forrás: Semmelweis Hírek - Weborvos
Adatkoncentrátor rendszer segíti a betegek ellátását

Lehetőséget teremt az újszülöttek, koraszülöttek és a klinikán kezelt beteg gyerekek adatainak automatikus, valós idejű gyűjtésére.

Adományozási szerződést kötött a Semmelweis Egyetem Alapítvány és a MEDICOR Zrt. egy úgynevezett adatkoncentrátor, vagyis adatgyűjtő és -megjelenítő rendszer fejlesztésére. Az újszülött gyógyászati készülékeket fejlesztő és gyártó vállalat a közmédia 2023 év végi „Jónak lenni jó!” kampányában mintegy 20 millió forint értékű felajánlást tett a Semmelweis Egyetem Alapítvány részére. A szerződést április 11-én írta alá dr. Merkely Béla rektor, az alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Steiner Arnold, a vállalat vezérigazgatója.

Az adatkoncentrátor rendszer lényege, hogy lehetőséget teremt az újszülöttek, koraszülöttek és a klinikán kezelt beteg gyerekek betegágy melletti orvostechnikai adatainak automatikus, valós idejű gyűjtésére, ezek visszakereshető archiválására és az adatok online elemzésére, ami bármikor akár mobiltelefonon, akár tableten is megtekinthető. Mindez a veleszületett rendellenességek korai felismerésében és az utógondozásban is segítséget nyújt az orvosoknak.

A modern orvostudomány erőfeszítéseinek köszönhetően egyre eredményesebben tudjuk segíteni az újszülötteket és koraszülötteket, olyan helyzetekben, amikor a legnagyobb szükségük van rá. Ezért minden olyan törekvés, innováció, fejlesztés, kiemelten fontos számunkra, ami ezt szolgálja.

Jelen együttműködésünk részeként a MEDICOR Zrt. szakértői által elindított fejlesztés – egy adatkoncentrátor rendszer – válhat teljessé a Semmelweis Egyetem szakembereinek közreműködésével, és kerülhet egyetemünkre. A felajánlás egy kiváló együttműködési lehetőség, amelyből mindkét fél reménye szerint a betegek ellátását segítő termék válik majd” – hangsúlyozta dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Dr. Steiner Arnold, a MEDICOR Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az adatkoncentrátor rendszer legnagyobb nyertesei az újszülöttek és az édesanyák lesznek, ugyanakkor az egészségügyi dolgozók munkáját is nagymértékben megkönnyíti majd a rendszer használata.  

„Cégünk számára kiemelten fontos a jövőbe tekintő gondoskodás és a felelős társadalmi szerepvállalás, ezért a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk az újszülött-gyógyászati műszerek kifejlesztésében, ami hozzájárul az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentéséhez és életminőségük javításához” – emelte ki a vezérigazgató.

Fotó: Semmelweis Egyetem - Pelikán János

 

Legolvasottabb cikkeink