• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Alacsony dózisú mammográfia a Philipstől

Hírek Forrás: Radiologia.hu

Az alacsony sugárdózis mellett megjelenő magas képminőség kulcsa a fotonszámláló technológia.

A pácienseket érő dózis központi kérdés a radiológiával foglalkozó szakemberek körében. A Philips MicroDose mammográfiai berendezése egyedülálló képminőséget garantál, a legtöbb digitális mammográfiai eszközzel összehasonlítva lényegesen kisebb dózis mellett.

A Philips MicroDose az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland és Japán után, jelenleg 18 európai országban járul hozzá a sugárzás csökkentéséhez. Európa jelentősebb mammográfiai szűrőprogramjai pedig egyöntetűen a MicroDose megoldást alkalmazzák. Köszönhető mindez annak, hogy a Philips folyamatosan arra törekszik, hogy ellássa a piacot olyan technikailag fejlett és alacsony dózist alkalmazó berendezésekkel, amelyek értéket képviselnek az egészségügyi szolgáltatók szemében.

Az alacsony sugárdózis mellett megjelenő magas képminőség kulcsa a forradalmi fotonszámláló technológia. Hasonlóan a fénykibocsátó diódákhoz (LED), amelyek erős fényt sugároznak a hagyományos teljesítményű izzókhoz képest kisebb energiafogyasztás ellenében, a Philips szabadalmaztatott MicroDose fotonszámláló berendezése kevesebb sugárzó anyagot használ, miközben kiváló képminőséget garantál.
A mellrák a rák leggyakoribb formája a betegséggel küzdő nők között. Becslések szerint, 2008-ban világszerte mintegy 458.000 nő halt meg a betegségből kifolyólag. A mellrák túlélési aránya nagymértékben változik; 80% Észak-Amerikában, Svédországban és Japánban, a közepes jövedelmű országokban 60% körül mozog, míg az alacsony jövedelmű országok esetén a szám alig éri el a 40%-ot.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya alapján a mammogárfiai szűrés jelenleg az egyetlen bizonyíthatóan hatékony módja a vizsgálatoknak. A magas jövedelmű országokban, ahol a szűrés 70%-ban hozzáférhető, a vizsgálat 20-30%-kal csökkentette az 50 év felettiek korosztályában tapasztalható mellrák okozta halálesetek számát.

A Philips MicroDose berendezése forradalmasítja a mammográfiai szűrést: kényelmesebb, nyugodtabb és gyorsabb mammográfiai vizsgálatot nyújt kisebb sugárzás mellett. A MicroDose fotonszámláló mammográfiai megoldás kiemelkedő képminőséget biztosít a többi digitális szűrési technikával összevatve akár 18-50%-kal kevesebb sugárzás mellett.

Azok a kórházak, amelyek rendelkeznek a Philips MicroDose Mammography felszerelésével, olyan gyors és kényelmes, alacsony dózisú vizsgálatot tudnak kínálni betegeiknek, amely nem tart tovább öt percnél.