• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az azeriek hozzánk járnának gyógyulni

Hírek Forrás: MTI

NGM: egészségturisztikai célpont lehetünk az Azerbajdzsánból érkezők számára.

Magyarország fontos egészségturisztikai célpont lehet az Azerbajdzsánból érkező utazók számára - egyebek közt ez is szóba került a két ország gazdasági együttműködési bizottságának Bakuban tartott negyedik ülésén - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel tegnap.

A január 27-28-án tartott ülésen részt vett Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, valamint az azerbajdzsáni Kulturális és Turisztikai Minisztérium képviseletében Sevda Mammadaliyeva miniszter-helyettes.

A felek áttekintették a két ország közötti turisztikai kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. Horváth Viktória meggyőződését fejezte ki, hogy a forgalom - különösen az egészségturizmus területén meglévő magyar adottságok még jobb megismertetése révén - a jövőben tovább növelhető. Hozzátette: a kormány célja, hogy Azerbajdzsán kiutazó forgalmában meghatározó egészségturisztikai desztinációként megjelenő Csehország pozícióját megközelítsük és reális alternatívát nyújtsunk az országból érkező turisták számára.

A magyar fél az együttműködés egyik kiemelt területének tekinti a gyógy- és rehabilitációs kezeléseket, és a mozgásszervi betegségek kezelésének területén elérhető magas színvonalú magyar szolgáltatásokat ajánlotta az azeri fél figyelmébe.
A közlemény szerint a helyettes államtitkár az ülésen megosztotta a SZÉP Kártya rendszer, mint jó gyakorlat tapasztalatait, amely kiemelt érdeklődést váltott ki az azeri média részéről.

Az NGM közleménye ismerteti, hogy a KSH adatai szerint 2013-ban több mint négyszeresére nőtt az Azerbajdzsánból Magyarországra beutazók száma az előző évhez képest. Az év második felében, a közvetlen légi járat elindulásával összefüggésben pedig hatszoros volt a növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az Azerbajdzsán és Magyarország közötti turistaforgalom alakulása szempontjából meghatározó a vízumkiadás, amely részben az új járatnyitás eredményeként megnövekedett kereslet miatt mindkét országban egyszerűsítésre és gyorsításra szorul. A tárgyaláson felmerült a vízumigénylések kiszervezése, a vízumcentrum létrehozásának gondolata is.

A Wizz Air Budapest-Baku járatnak köszönhetően a bakui nagykövetség vízumforgalma egyik napról a másikra 5-6-szorosára nőtt. A külképviselet 2012-ben 1013, míg 2013-ban 3458 vízumkérelmet regisztrált.