• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az év praxisa: elindult a közönségszavazás!

Hírek Forrás: Weborvos

Március 15-e és március 30 között 1 határon túli és 1 hazai orvosra szavazhat.

Annyiszor és annyian beszélnek a háziorvosok túlterheltségéről, a paciensekkel való foglalkozás elgépiesedéséről, hogy hajlamosak vagyunk elhinni: nem szeretik a hivatásukat, belefásultak a túlhajszoltságba, a növekvő papírmunkába. Nos, az ötödször elindított „Az év praxisa a Kárpát medencében" pályázat éppen azt bizonyítja, hogy kivételek mindig vannak, és talán azt is, hogy - szerencsénkre- ők vannak többen.

A háziorvos kerestetik felhívásra 192 érvényes ajánlás érkezett itthonról és a határon túlról. A hálás páciensek mellett özönlöttek a polgármesterek, nyugdíjas klubok, idős otthonok, alapítványok, plébániák ajánlásai. Jöttek az ajánlások nagyvárosokból, kistelepülésekről, Budapesttől, Bajóton és Tésen át Orgoványig, Tabig és Mezőhegyesig. A határon túli érkezettek közül legtöbb az erdélyi történet, de találunk vajdaságit és ukrajnait is.

Március 10-én éjfélkor lezárták az ajánlások beküldését. A szervezők összegezték az ajánlásokat, majd március 11-én továbbították őket a zsűri tagjainak. A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, tagjai: Becker Ágnes az MTVA szerkesztője, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Csuja Imre színművész dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr. Molnár Mária háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint Dr. Bedros J. Róbert, Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Kásler Miklós, Dr. Kiss Róbert professzorok.

Nem volt túl sok idejük,- 3 napjuk maradt az értékelésre - hiszen a zsűri által legjobbnak talált 10 -10 praxis nevét az érdeklődők már olvashatják a pályázat honlapján , ahol március 15-én elindult a közönségzsvazás.

A listán szereplő orvosok neveit nem a bíráló bizottság helyezése, hanem ábécé-rend szerint közölték. Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindkét hasábból 1-1 orvost választhatnak csupán, azaz 1 hazai és 1 határon túli praxisra adhatják voksukat. Ha még jobban szeretné támogatni orvosát: egy IP címről naponta 6 szavazatot fogadunk, tehát négyóránként adhatja le voksát itt.  A szavazás március 30-án éjfélkor ér véget.