• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az ima segíthet az egészségügyön

Hírek Forrás: evangelikus.hu

Árpád házi Szent Erzsébet emlékünnepéhez kötve tartják meg az Egészségügy Vasárnapját.

Keresztény egészségügyi szervezetek és az Egyház összefogásában világszerte sok országban ünneplik az „Egészségügy vasárnapját". A Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Magyarországon, Árpád házi Szent Erzsébet emlékünnepéhez kötve tartjuk meg az Egészségügy Vasárnapját, amely idén november 18-án lesz - adta hírül cikkében az Evangelikus.hu.

Mint írják, "Az „Egészségügy vasárnapja" nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy azonosan gondolkodó szervezetekkel, egyházakkal, gyülekezetekkel együtt erősítsük az Egyház és az egészségügy Krisztustól rendelt kapcsolatát és egységét.

Mindenki által ismert a magyar egészségügy nehéz helyzete, de a világ legtöbb országában is válságjelektől terhes a rendszer. Óriási lehetőséget és felelősséget jelent számunkra Jézus Krisztus parancsa, amivel minket, tanítványait arra küldött, hogy hirdessük az evangéliumot és betegeket gyógyítsunk.

Tavaly szokás szerint megtartottunk az ünnep előtt közös imádságunkat a magyar egészségügyért. Idén is megrendezzük imaalkalmunkat és hívjuk a Krisztust követő egészségügyi vezetőket, dolgozókat, politikusokat, egyházi vezetőket, testvéreket, hogy együtt kiáltsunk hálaadással és könyörgéssel Jézus Krisztushoz, aki úr az egészségügy fölött is.

2012. november 17-én 9 órakor a Haller téri plébánia templomban, ahol a szentmise után ökumenikus közös imádság és szeretetvendégség is lesz.

Kedves Testvérünk! Kérünk, hogy november 18-án imádkozz:

- az Egyház gyógyító-ápoló szolgálatáért

- a magyar egészségügyért

- a gyülekezetben levő egészségügyi dolgozókért

- keresztény szülészeti intézmények megalakulásáért

- vezetésért, hogy meglássuk milyen új ajtókat nyit meg Jézus Krisztus az egészségügy ura előttünk, hogy szolgálhassuk a betegeket.

Mennyei Atyánk!

Szent Fiad, az Úr Jézus Krisztus nevében jövünk eléd. Hálát adunk Neked, hogy megváltottál, megszabadítottál minket a Sátán hatalmából, és Jézus Krisztusban gyermekeiddé fogadtál minket. Köszönjük, hogy feladatot adtál nekünk, hogy legyünk Jézus Krisztus tanúi e világban.

Atyám jól látod azokat a nehézségeket, amik országunkat sújtják. Te látod a sok betegséget, szenvedést, amik az embereket érik. Kérünk Téged, hogy légy irgalmas hozzánk. Áldd meg nemzetünket, és áraszd ránk Szentlelkedet.

Imádkozunk: Egyházadért, hogy a Te tőled kapott parancsot legyen erőnk, hitünk véghezvinni, hogy tudjuk hirdetni az Evangéliumot és gyógyítani a betegeket. Adj könyörületet a szenvedők, betegek, haldoklók felé való szolgálathoz.

Imádkozunk az egészségügyi vezetőkért, miniszter úrért, államtitkár úrért, politikusokért, szakemberekért: adj nekik alázatos szívet, bölcsességet, erőt, jó egészséget, hogy munkájukat az emberek javára, és a Te dicsőségedre végezhessék.

Imádkozunk a gyülekezetünkhöz tartozó egészségügyi dolgozókért. Köszönjük azt a kivételes lehetőséget, hogy ők ott tudnak segíteni az embereknek, ahol a legnagyobb szükség van. Áldd meg őket, hogy lehessenek tanúid a hétköznapokban. Frissítsd föl, erősítsd meg őket, hogy örömöt találjanak szolgálatukban.

Adj vezetést Szentlelked által, hogy Egyházad, és ezen belül gyülekezetünk megtalálhassa a helyét, azokat az ajtókat, amiket te nyitottál, hogy tudjunk szolgálni a szenvedők, betegek, haldoklók felé.

Jézus Krisztus nevében, aki Úr az egészségügy fölött is! Ámen".