• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az Infoalap adományozási pályázatokat hirdet

Hírek Forrás: Weborvos

Két nagyszabású pályázattal támogatják a vak és gyengénlátó embereket.

Az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány – hagyományaihoz és célkitűzéseihez híven – idén is két nagyszabású pályázattal támogatja a vak és gyengénlátó embereket. 2013-ban két, párhuzamosan futó pályázatot hirdetünk meg, amelynek nyertesei a munkához, tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez nélkülözhetetlen segédeszközökben részesülnek- tudatta az alapítvány.

1. Az „Audio eszközök adományozása" című pályázatban digitális diktafonokra és mikrofonos fejhallgatókra lehet pályázni. Újdonság, hogy a felhívással folyamatos adományozást indítunk, tehát aki megfelel a kiírás feltételeinek, az automatikusan elnyeri az igényelt eszközt, amelyet a kiértesítést követően személyesen vagy postai úton vehet át. Az adományozás a készlet erejéig tart, és az adománykéréseket a beérkezés sorrendjében szolgáljuk ki. A részletekért kérjük, látogassa meg az Audio eszközök adományozása weboldalunkat!

2. A „JAWS és MAGic szoftverlicencek és szoftverfrissítések adományozása" című adományozási pályázatunkban a JAWS for Windows 14.0 és a MAGic 11.0.4 professzionális segítő szoftverek legfrissebb, magyar nyelvű licenceit és szoftverfrissítéseit lehet igényelni.

A nemzetközileg is legelterjedtebb segítő szoftverek magyar változatai professzionális szolgáltatásokat nyújtanak felhasználóiknak, mindkettő tartalmazza a legkedveltebb Profivox beszédszintetizátort, és a JAWS mellé - szintén ingyenesen - biztosítjuk a több mint ötven nyelvet és nyelvváltozatot támogató Vocalizer hangokat is.

Viszont a korábban képviselt adományozási koncepcióinktól eltérően, most összefogást kell kérnünk pályázóinktól! Annak érdekében, hogy a közel 1.300 fős, eddig adományban részesült felhasználói tábor minden tagját hozzá tudjuk segíteni a legfrissebb szoftververziókhoz, valamint a közösséghez csatlakozni kívánókat még szélesebb körben vonhassuk be, pályázati díj formájában hozzájárulást kell kérnünk pályázóinktól. A pályázói hozzájárulás rendszere a felmerülő költségek olyan megosztását teszi lehetővé, mely jelentős mértékben képes tágítani az adományban részesülők körét.

Célunk, hogy a korábbi évekhez képest sokkal több látássérült embert juttassunk lehetőséghez, hogy azok a pályázók is, akik még soha nem szerepeltek a támogatottak listáján, most végre hozzájuthassanak a megpályázott szoftverhez vagy frissítéshez. A részletekért kérjük, látogassa meg a JAWS és MAGic szoftverlicencek és szoftverfrissítések adományozása weboldalunkat!

Pályázatainkról információt kaphatnak honlapunkon a Pályázatok, Felhívások menüpont alatt, illetve e-mailen, telefonon vagy személyesen kérhetnek tájékoztatást az alapítvány ügyfélszolgálatán Molnár Ákos ügyfélszolgálatos munkatársunktól. (Elérhetőségek: e-mail cím: helpdesk@infoalap.hu; telefonszámok: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288; irodánk címe: 1143 Bp., Ida u.7.)