• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Buszbaleset Kapuvárnál - Az Emmi részvétnyilvánítása

Hírek Forrás: MTI

A két halálos áldozaton kívül a busz valamennyi utasa megsérült, egyikük lábát amputálni kellett.

 Megrendülését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szombaton Vitnyédnél történt tragikus baleset miatt, amelyben életét vesztette a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója, Tapodi Péter és Fűzy Ákos vezetőedző, több játékos pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Mint arról korábban beszámoltak a baleset szombaton 14 óra körül történt a 85-ös számú főút Kapuvár és Vitnyéd közötti szakszán. A balesetben a HAT-AGRO UNI Győr csapatát egy soproni mérkőzésre szállító busz frontálisan ütközött egy a sávjába áttérő személyautóval majd az árokba borult. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, 15-en megsérültek.

Az Emmi vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: Tapodi Péter és Fűzy Ákos hosszú évek óta népszerűsítették a kosárlabdázást, fáradhatatlanul tevékenykedtek a sportág és csapatuk sikeréért. Halálukkal pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdázást.

A tárca osztozik a hozzátartozók, barátok, kollégák és a csapat gyászában, és felajánl minden segítségét, amellyel enyhíthet az elhunytak családtagjainak fájdalmán. A sérült játékosoknak gyors felépülést, a csapat többi tagjának azt kívánják, hogy "Tapodi Péter és Fűzy Ákos szellemiségét követve küzdjenek a győri kosárlabdázás további sikereiért" - olvasható az Emmi közleményében.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházba a kapuvári buszbaleset nyolc sérültjét szállították, hármuk állapota súlyos - közölte az intézmény osztályvezető főorvosa. Orbán Ferenc tájékoztatása szerint a súlyos sérültek töréseket szenvedtek. Az öt könnyebb sérültön jellemzően kiterjedt zúzódásokat, hámsérüléseket diagnosztizáltak a sürgősségi osztályon.

A szombathelyi kórház főigazgatója, Nagy Lajos arról tájékoztatott, hogy egy súlyos állapotú férfit és egy könnyebben sérült nőt szállítottak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba.

A csapat egyik szerb nemzetiségű tagjának félig leszakadt lábát Győrben kellett amputálni. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint intézményükbe két embert szállítottak súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit.

Legolvasottabb cikkeink