• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csütörtök délután jelenti be Orbán, mi várható húsvétkor

Hírek Frissítve 2020.04.08 Forrás: MTI
Csütörtök délután jelenti be Orbán, mi várható húsvétkor

Az ünnepekre vonatkozó intézkedések meghozatala előtt Orbán Viktor egyeztetéseket folytat virológusokkal, járványügyi szakértőkkel is.

Csütörtök délután jelenti be Orbán Viktor miniszterelnök azokat a lépéseket, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben a húsvéti ünnepek előtt szükségesek - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben. 

Kovács Zoltán a kormányülés szünetében felvett videón jelezte, hogy az ülésen Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett, és megosztotta gondolatait a kialakult helyzettel és a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

A miniszterelnök további egyeztetéseket folytat, csütörtökön az operatív törzs ülése után virológusokkal, járványügyi szakértőkkel is egyeztet, és azt követően, délután alakítja ki álláspontját - tette hozzá az államtitkár.

Kovács Zoltán hozzátette: az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és "ez nem egy jó jel".

Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és "ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is" - mondta. Az államtitkár közölte: a koronavírus miatt két hete bevezetett korlátozás szombati lejárta előtt Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével hozza meg döntését "a végleges intézkedésekről".

Ez nagyon nehéz feladat - jegyezte meg a húsvéti ünnepre utalva.

Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy a szerdai kormányülésen Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett, és megosztotta gondolatait a kialakult helyzettel és a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

Karácsony Gergely a kijárási korlátozás egy hónapos meghosszabbítását javasolta, Szita Károly pedig "szíve szerint szigorítana is" - idézte fel.

"Ezeket mind-mind figyelembe kell vennünk" - folytatta Kovács Zoltán, aki érthetőnek nevezte, hogy több kisebb - köztük Balaton-környéki - önkormányzat is próbálja lebeszélni az embereket, hogy az ünnep alatt településeikre látogassanak.

Az államtitkár azt is megjegyezte: bár a kormány kezdettől együttműködésben gondolkodik, az ellenzék azonban nem volt partner abban, hogy egységes döntés születhessen a különleges jogrendről és a gazdasági intézkedésekről.

 

Legolvasottabb cikkeink